Acasă Economico-social Locale sm FOTOGALERIE. Mâncare și ceai cald pentru oamenii străzii | Respect voluntarilor Serviciului...

FOTOGALERIE. Mâncare și ceai cald pentru oamenii străzii | Respect voluntarilor Serviciului de Ajutor Maltez

Satu Mare s-a confruntat în ultimele două zile, în special pe timpul nopții, cu un ger năpraznic. Dacă pe timpul zilei termometrele indicau temperaturi maxime și de -8 grade Celsius, iată că pe timpul nopții termometrele arătau chiar și -18 grade. Cei mai afectați dintre noi au fost cei fără adăpost, sărmanii care își duc veacul în locuințe improvizate în zonele defavorizate din municipiul Satu Mare.

Expuși la temperaturile extreme, sărmanii străzii au fost în mare pericol în aceste zile geroase. Ei nu au fost uitați de voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez Satu Mare care au ieșit pe teren și i-au căutat în zonele în care știu că aceștia își duc veacul.

Voluntarii nu au mers cu mâna goală ci au dus cu ei mâncare caldă și ceai cald.

”Nici nu vă imaginați câte persoane se află şi la această oră în fața pericolului de a îngheța, a degera pe străzile oraşului datorită temperaturilor cu minus ce se năpustesc asupra noastră aceste zile.

Zilele următoare alături de voluntarii noştrii pe ei vom încerca să îi ajutăm, fiind conştienți că în aceste momente grele, o porție de mâncare, un ceai cald, o vorbă bună pot fi de neprețuit, ba chiar salvatoare de viață adesea. Până când temperaturile vor crește, îi vom regăsi, în fiecare seară, pe străzile orașului”, transmis reprezentanții Serviciului de Ajutor Maltez Satu Mare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Incident mortal la Luna Șes! Un bărbat a decedat iar două tinere sunt în stare foarte gravă

Un incident mortal a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi la...

Imagini dramatice cu sărmanii Sătmarului. Se ascund de ger pe unde pot

Zeci de sătmăreni fără un adăpost de-asupra capului trec prin momente de nedescris în aceste zile când temperaturile...

Grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” – organizații...

Comentarii recente