29.8 C
New York City
duminică, iunie 26, 2022
AcasăLocaleFOTO&VIDEO | Noul sediu al Prefecturii a fost inaugurat în prezența ministrului...

FOTO&VIDEO | Noul sediu al Prefecturii a fost inaugurat în prezența ministrului Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat vineri, 28 ianuarie 2022, la inaugurarea noului sediu al Prefecturii Satu Mare. Alături de ministrul Bode, prefectul Altfatter Tamas și subprefectul Radu Bud, au fost prezenți P.S.Timotei Sătmăreanul, Arhiereu Vicar al Maramureşului şi Sătmarului, senatori și deputați sătmăreni, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, primarii municipiilor și orașelor din județ, primari ai comunelor, șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, conducerea serviciilor publice deconcentrate din județ, reprezentanții companiei care a realizat lucrările de construcție, reprezentanți ai mass-media și angajați ai Instituției Prefectului Județul Satu Mare.

După intonarea Imnului Național al României, a fost organizată o slujbă de sfințire a noii clădiri, iar apoi subprefectul Radu Bud, a făcut o scurtă prezentare a proiectului pe care el l-a demarat în anul 2007, pe când se afla la primul mandat de prefect.

După cum acesta a relatat, la acea vreme clădirea era în paragină, înconjurată de vegetație și arbuști. Scopul era de a aduce laolaltă toate birourile și serviciile comunitare oferite de Prefectură (apostile, pașapoarte, înmatriculări și permise auto).

În anul următor, la finele lui 2008, a fost organizată prima licitație pentru demararea lucrărilor de construcție însă din cauza crizei financiare, proiectul a fost amânat până în 2015, în timpul mandatului fostului prefect, Eugeniu Avram.

După doi ani, în 2017, lucrările au fost reluate însă lipsa fondurilor a făcut ca lucrările să avanseze cu viteza melcului iar cireașa de pe tort a venit la începutul pandemiei, în 2020, când șantierul a fost închis. Un aport deosebit la repornirea lucrărilor l-a avut ministrul Bode care ajuns în funcția de ministru a intervenit, în anul 2021, pentru ca obiectivul să fie finanțat și lucrările să fie finalizate.

Discursul autorităților

”Domnul Lucian Bode care știa foarte bine care este importanța acestei investiții, nu o dată domnia sa a fost prezent aici și i-am prezentat-o, și atunci bineînțeles că am avut toată deschidere conducerii MAI pentru a continua această lucrare”, a spus subprefectul Radu Bud.

”Cel mai mare merit în realizarea acestei investiții a fost a domnului ministru Lucian Bode care a înțeles nevoia județului nostru, care a înțeles nevoia județului pe care îl reprezint” a spus printre altele prefectul Altaftter Tamas.

”Îmi place să revin la Satu Mare atunci când știu că promisiunile sunt respectate, iar obiectivele au fost atinse. Sătmărenii au acum la dispoziție un adevărat hub de servicii comunitare integrate, într-un spațiu modern ce constituie un model pentru instituțiile publice din toată țara” – a declarat ministrul Lucian Bode în discursul prin care și-a felicitat colegii pentru această realizare.

Date tehnice

În câteva cifre, noul sediu al Instituției Prefectului Județul Satu Mare înseamnă:

– un ghișeu comun pentru serviciile publice comunitare de tip ”One-stop-shop”, cu sală de așteptare și condiții de acces civilizate;

– peste 300 mp spații de arhivare a documentelor conforme;

– 50 birouri moderne cu 1-4 stații de lucru, respectiv o suprafață totală de 1100 mp birouri;

– o sală mare de ședințe cu o capacitate de 149 locuri și o sală mică de ședințe/videoconferințe cu o capacitate de 70 locuri;

– birou apostile, registratură, relații cu publicul accesibile

– o clădire eficientă energetic, cu o suprafață totală desfășurată de 4300 mp.

Valoarea totală a lucrărilor și dotărilor la noul sediu se ridică la 14.898.430 lei din care 11.475.150 lei lucrări de construcții și montaj, valoare asigurată de Guvernul României prin Ministerul Afacerilor Interne.

https://www.facebook.com/institutiaprefectului.satumare/videos/1102525047228938

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente