Acasă Locale Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

În cursul zilei de astăzi, în județul Satu Mare și Bihor, au fost efectuate 30 de percheziții domiciliare. În urma acțiunilor, 10 persoane au fost duse la audieri.
Este vorba despre o grupare infracțională specializată în trafic internațional de droguri, spun anchetatorii.

La data de 27.09.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Satu Mare au efectuat un număr de 30 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Satu Mare și Bihor, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept.

În cauză s-a reținut faptul că, liderul grupării procura drogurile de pe teritoriul Olandei, prin intermediul unor firme de curierat, iar după ce le introducea în România, le comercializa prin intermediul unor dealeri pe raza județului Satu Mare, inclusiv in zona liceelor, cu sume cuprinse între 100 și 200 de lei/gram.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate și indisponibilizate 873 de grame de substanță pulverulentă de culoare maronie, 356 grame de substanță cristalină de culoare alba(mefedronă), 16 grindere, 8 cântare de precizie, sumele de 17.800 ron și 400 euro, 2 pistoale supuse autorizării, o arma cu aer comprimat deținută ilegal, 115 alice, 24 macete și 2 săbii.

Pe parcursul investigațiilor efectuate în cauză, organele de cercetare penală au efectuat și capturi intermediare de peste un kilogram de mefedronă.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane.

- Advertisment -

Cele mai populare

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Cabinetul Cioloș a fost respins de plenul reunit. Iohannis invită partidele la noi consultări

Guvernul propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost respins de plenul reunit al Parlamentului. Au fost înregistrate...

Lecție de viață. Grija mormântului sergentului Bădiță Dionisie, preluată de preotul Gabriel Chereji

Preotul militar, Cristian Silaghi, aduce în atenția sătmărenilor o poveste deosebită, o lecție de viață cum rar ne mai este dat să...

Comentarii recente