Acasă Locale Nationale Importul de mașini vechi ar putea fi interzis în România

Importul de mașini vechi ar putea fi interzis în România

Importul de mașini Euro 3 și Euro 4 ar putea fi interzis în România. În încercarea de a reduce din gradul de poluare, autoritățile române se pregătesc să interzică importul de autoturisme cu normă de poluare sub Euro 5.

În planul Național pentru Energie și Schimbări Climatice (PNIESC) al României se prevede: „Reducerea emisiilor GES (gaze cu efect de seră), prin menţinerea unui parc auto cu autovehicule (Euro 6), eficiente sau vehicule cu propulsie electrică şi prin interzicerea înmatriculării autovehiculelor cu norme de poluare Euro 3 şi Euro 4”.

România este nevoită să ia astfel de măsuri pentru a-și respecta promisiunea față de Comisia Europeană legată de reducerea poluării și eficiența energetică.

Potrivit statisticilor, vârsta medie a parcului auto din România este de 15,4 ani, cu mult peste media Uniunii Europene (11 ani).

- Advertisment -

Cele mai populare

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Interviu Adrian Cozma

1.Cum a decurs campania electorală? Ce credeți că a atras atenția în această campanie? Adrian Cozma: Am făcut o...

Alegători și aligatori

Trebuie să recunoaștem că – cel puțin până acum – campania electorală pentru alegerile locale nu ne-a oferit chestii spectaculoase. Nu am...

PRIMAR DE SOCOND-CORNEA MARE NICOLAE

Varsta : 38 ani Studii : Facultatea de Teologie, specializarea teologie-istorie, Universitatea Oradea          ...

Comentarii recente