29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleÎn 2021 pompierii sătmăreni au avut în medie 60 de intervenții pe...

În 2021 pompierii sătmăreni au avut în medie 60 de intervenții pe zi. 5 sătmăreni au murit în incendii

Cu o medie de 60 de intervenții pe zi, pompierii sătmăreni au gestionat 21.733 de situații de urgență în anul 2021. Activitatea desfășurată în anul 2022 a fost prezentat joi, 3 februarie 2022, de către col. Ulici Aurel, desemnat Prim-Adjunctul Inspectorului Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, cu ocazia prezentării Raportului de evaluare al activității desfășurate de inspectoratul nostru în anul 2021.


Activitatea a avut loc, începând cu ora 12:00, la sediul inspectoratului, în prezența dlui Prefect Tamas Ferenc Altfatter, a dlui Președinte al Consiliului Județean Csaba Pataki, a dlui Subprefect Radu Bud, respectiv a reprezentanților structurilor județene subordonate M.A.I. Inspectorul Șef al Inspectoratului Poliției Județene chestor de poliție Sorin Stan, Adjunctul Inspectorului Șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean col. Gheorghe Vlonga și Șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră cms. șef. Alin Pârcalab.

Acțiuni prerventive


Pe linie de îndrumare şi control privind prevenirea situaţiilor de urgenţă în anul 2021 s-au organizat şi executat 877 de controale, au fost aplicate 3.137 de avertismente şi 227 amenzi contravenţionale.

Au fost emise 87 avize de securitate la incendiu din care 12 avize de securitate la incendiu emise pentru clădiri cu destinația de învățământ, 1 aviz de protecţie civilă, 31 de autorizaţii de securitate la incendiu din care 9 autorizații de securitate la incendiu au fost emise pentru clădiri cu destinația de învățământ, 114 avize transporturi deşeuri periculoase, 83 adrese de neîncadrare în prevederile H.G.R. nr. 571/2016, 6 acorduri de focuri de artificii şi 14 acorduri pentru comercializarea artificiilor.

În 2021, pompierii sătmăreni au avut o medie de 60 de intervenții pe zi


În zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș,, al județului Satu Mare au fost gestionate un număr de 21.733 intervenții, o medie de 60 de intervenții pe zi, ce au împus intervenția operativă a subunităților de pompieri și serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.

Din totalul acestora:

  • 21.669 de intervenții și alte tipuri de misiuni, au fost executate exclusiv de către serviciile profesioniste pentru situații de urgență ale I.S.U. “Someș” Satu Mare (în acest număr sunt incluse și misiunile legate de covid-19); 19 intervenții au fost executate de către S.V.S.U;
  • 44 intervenții de către serviciile profesioniste pentru situații de urgență aparținând I.S.U “Someș”Satu Mare în cooperare cu S.V.S.U. și 1 intervenție gestionată de către S.P.S.U.

Situația pe tipuri de intervenții se prezintă astfel:

  • incendii la locuințe și anexe gospodărești proprietate privată/operatori economici – 251 intervenții,
  • incendii de vegetație – 23 intervenții,
  • intervenții SMURD – 5584 intervenții,
  • alte situații de urgență – 1061 intervenți din care: 21 intervenții la inundații; 1 interventie la fenomene meteo periculoase; 998 interventii la epidemii; 25 misiuni de asanare și distrugere a muniției neexplodate; 16 alte situatii.
  • acțiuni de protecție a comunitățiilor – 365 de acțiuni,
  • misiuni de prevenire covid – 14139 (acestea cuprind recunoașterile în teren, activitățile de educare a populației executate de către subunitățile de intervenție în raioanele de intervenție, precum și misiunile de informare preventivă privind respectarea măsurilor anticovid în localitățile cu incidența de peste 1,5‰, respectiv 3‰ de locuitori);
  • exerciți – 12 exerciții cu forțe și mijloace în teren.

În perioada anlizată, în urma incendiilor au fost înregistrate 5 persoane decedate, 45 persoane au fost salvate de la incendiu și 3 persoane au fost rănite. Valoarea estimată a bunurilor salvate și protejate în urma incendiilor se cifrează la aproximativ 44 milioane lei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente