Acasă Religie Înălțarea Sfintei Cruci sărbătorită de sătmăreni

Înălțarea Sfintei Cruci sărbătorită de sătmăreni

Anual, la data de 14 septembrie, creștinii ortodocși prăznuiesc Înălțarea Sfintei Cruci prin post și rugăciune. Aceasta este cea mai veche și cea mai importantă dintre sărbătorile ortodoxe în­chinate cinstirii Sfintei Cruci. Se sărbătorește la dată fixă, pe 14 septembrie, și este trecută cu litere roșii în calendar.

Sărbătoarea ne aduce aminte de două evenimente deosebite: Aflarea Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul și Înălțarea ei solemnă în fața poporului de către episcopul Macarie al Ierusali­mului, la data de 14 septembrie din anul 335; Aducerea sau întoarcerea Sfintei Cruci de la persii păgâni, la anul 629, pe timpul împăratului bizantin Heraclius, care a depus-o cu mare cinste în biserica Sfântului Mormânt.

Cu toate că sărbătoarea a căzut în timpul săptămânii, sătmărenii au fost prezenți în biserici în număr mare pentru a aduce mulțumire și cinste Lui Dumnzeu. Au fost credincioși care au adus cu ei crenguțe de busuioc pentru a fi sfințite.

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Ciucă – desemnat pentru funcția de premier

Nicolae Ciucă este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de premier, propunerea a fost acceptată și de președintele...

Legea consumatorului vulnerabil explicată de liderii PNL Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 21 octombrie 2021, la sediul Partidului...

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Comentarii recente