Acasă Locale Internationale Întâlnire între ministrul Gabriel Leș și secretarul britanic al Apărării

Întâlnire între ministrul Gabriel Leș și secretarul britanic al Apărării

Ministrul Apărării, Gabriel Leș a avut o întâlnire cu secretarul britanic al Apărării, Gavin Williamson. Cei doi au discutat despre excelenta colaborare dintre cele două state în cadrul Parteneriatului Strategic și au semnat Memorandumul de înțelegere privind cooperarea româno-britanică în domeniul apărării.

Întâlnirea dintre cei doi a evidenţiat angajamentul constant şi solid al Marii Britanii în România, a cărui consistență este vizibilă în mod deosebit la implementarea măsurilor NATO destinate consolidării flancului estic, potrivit Ministrului Gabriel Leș.

„Am mulțumit pentru contribuţia Forţelor Aeriene Regale britanice la misiunile de poliţie aeriană consolidată de pe teritoriul ţării noastre, salutând totodată decizia Marii Britanii de a relua această misiune începând cu 2021.

Am evidențiat necesitatea consolidării relației transatlantice, întrucât securitatea Europei nu poate evolua optim fără o legătură transatlantică funcțională și robustă. La rândul său, Secretarul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a subliniat rolul proeminent pe care România îl are în regiunea Mării Negre, arătând că, printr-o cooperare strânsă cu țara noastră, întregul flanc estic al Alianței va fi întărit”, a precizat Gabriel Leș.

Secretarul britanic al Apărării, Gavin Williamson și Ministrul Apărării, Gabriel Leș au semnat un Memorandum de înțelegere româno-britanică.

„Întrevederea a reprezentat o oportunitate pentru a semna Memorandumul de înțelegere privind cooperarea româno-britanică în domeniul apărării. Documentul creează cadrul propice pentru o dezvoltare substanțială a relației bilaterale.

Amândoi am fost de acord că trebuie să continuăm acordarea de sprijin activ partenerilor din regiunea Mării Negre. Astfel, este oportun ca state precum Republica Moldova, Ucraina și Georgia să primească asistență în eforturile lor de a-și dezvolta capacitățile de apărare”, transmite Ministrul Apărării, Gabriel Leș.

- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente