29.8 C
New York City
luni, octombrie 3, 2022
Acasăinterviu JurnalINTERVIU | Cântăreaţa Martocsan Gyongyi revine pe scenă! foto-video

INTERVIU | Cântăreaţa Martocsan Gyongyi revine pe scenă! foto-video

Care crezi că este cea mai bună melodie a ta de până acum?

Îmi plac în egală măsură toate piesele mele, însă atunci când am o stare mai energică îmi place să ascult ”Gyere táncolj” pentru că este mai ritmată, iar o melodie care-mi merge direct la suflet este „Egymáshoz tartozunk”. Invit cititorii Jurnalului de Satu Mare, să între pe canalul meu de Youtube Gyongyi Martocsan și să-și aleagă favorita. Sunt tare curioasă ce preferă ei.

Cum te-ai apucat de muzică?

Este o poveste lungă pe care am s-o scurtez pentru voi. Cânt de mică, în adolescență cântam din plăcere alături de o formație, nu aveam lecții de canto și nici experiență, însă lumea mă aprecia. În anii ce-au urmat am fost nevoită să muncesc destul de mult și nu am mai avut timp de marea mea pasiune: muzica. În 2016 l-am cunoscut pe soțul meu, pe vremea aceea lucram ca manichiuristă. M-a tot auzit cântând prin casă și a insistat foarte mult să fac ceva, am luat câteva luni ore de canto și în acel an am avut primele mele piese și chiar primele concerte locale. Pe lângă Marius, soțul meu, am avut parte de susținere și încurajare din partea multor cântăreți locali, mai ales Dániel Attila Sebő (trupa Ket Haver) care și acum mă ajută cu sfaturi pe partea de creație și compoziție. Îi sunt recunoscătoare.

Ce ne poți spune despre albumul la care lucrezi?

Noul album va aborda un stil pop modern și deja am o melodie care îmi place enorm de mult și sper să devină un HIT. Momentan toți cei implicați în proiect sunt destul de ocupați, sperăm să compunem toate piesele anul acesta și la începutul anului 2020 să le putem înregistra și să tot facem lansarea. Pe pagina mea de Facebook Gyongyi Martocsan, îmi țin la curent fanii cu toată muncă mea.

Când vei avea următorul eveniment?

În dată de 18 octombrie 2019 vom avea un eveniment cu cei de la Zenebutik, vom face filmări pentru emisiunea Szatmari Vigado. Se anunță undeva peste 300 de persoane prezente la petrecere, ca urmare sunt foarte încântată.

Care este cel mai bizar lucru pe care l-ai remarcat în backstage-ul unui concert?

Nu e ceva bizar, însă ce vă pot spune este că lucrurile care se întâmplă în spatele unui concert mă impresionează de fiecare dată. Trecând peste pregătirea mea vocală, vestimentară, de scenă; ați fi surprinși să vedeți ce mobilizare de forțe se află în spatele unui concert cât de mic- o echipa întreagă de sunetișți, luministi, regizori de scenă, este incredibil.

Cu cine ai face un duet?

Oooo…am o lista întreagă. Câte zile aveți la dispoziție să va povestesc?! Voi alege o artistă care îmi place de când mă știu, mi-ar place un duet cu Celin Dion.

Care sunt obiceiurile care îți conturează stilul de viață?

Viața de mămică și cântăreața este una extrem de plină, dacă o lași la voia întâmplări apar nopțile nedormite, cearcănele, alimentația dezechilibrată, iar toate acestea își pun serios amprenta asupra aspectului fizic și stării de spirit. Așadar, cheia este disciplina și un program foarte bine stabilit de sport, alimentație sănătoasă, odihnă și timp de calitate petrecut cu familia mea.

Cât de importantă este competiția pentru tine? ești o cântăreață competitivă? Urmărești alte trupe sau cântăreți?

Competiția este importantă pentru mine, îmi dă adrenalină și mă ține în permanență în căutare de nou și inovator în muzica mea. Însă mai degrabă competiția cu mine. Nu m-am gândit niciodată să mă compar cu un X, Y și Z, muzica nu este un sport, nu suntem la altetism. Este loc sub soare pentru toată lumea.

Care este primul lucru pe care-l faci dimineață?

Aș vrea să va pot spune precis ce fac în fiecare dimineață, însă nu decid eu. Minunea mea de fetiță îmi da deșteptarea la ora și în modul în care dorește ea. De obicei e destul de matinală. Așadar, fiecare dimineață este diferită, dar la fel de surprinzătoare pentru mine.

Cum ți se pare industria muzicală a vremurilor în care trăim?

Fiecare generație se bucură de fanii ei, iar industria muzicală de astăzi este adaptată nevoilor segmentului de public actual. Fiecare generație muzicală aduce un lucru nou sau valoros momentului.

Îți doreșți ca Roxana, fiica ta, să-ți moștenească talentul?

Desigur că-mi doresc, însă mă bucur să fiu o mama tânăra și (cred eu) cu principii moderne. O voi sprijini în toate visele ei.

Ești o cântăreața extrem de apreciată de public, care de îndată ce urcă pe scenă cucerește inimile fanilor, cum ești dincolo de această profesie?

Sunt un om obișnuit, nu-mi sunt o mare fană a ieșirilor mondene, dar sunt o fashionista convinsă. Însă cele mai mari bucurii ale vieții mele nu sunt de natură materială.

Cu toții avem plăceri nevinovate când vine vorba de shopping, de la ce nu te poți abține când vine vorba de cumpărături?

Aici m-ați prins…Poate mai corect ar fi să-l întrebați pe soțul meu. Cred că o pereche de pantofi bine aleasă poate să schimbe cu 180 de grade o ținută.

Ce sfat le dai cititorilor Jurnalul de Satu Mare?

Le doresc să se bucure de viață, să-și găsească acel ceva care îi face fericiți, că poate e muzica, o carte, orice ar fi să nu înceteze să-și caute pasiunea. Pasiunile dau savoare vieții.

În încheiere te rog continuă propoziția: O viață fără muzică ar fi…

Incompletă. N-ar fi viața mea.

A consemnat  Adrian Bilanici

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente