joi, februarie 9, 2023
AcasăLocaleNationaleIohannis: Autorităţile locale trebuie să se implice în promovarea campaniei de vaccinare

Iohannis: Autorităţile locale trebuie să se implice în promovarea campaniei de vaccinare

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a atras atenţia în cadrul unei conferinţe de presă că în mediul rural, campania de vaccinare nu se bucură de atât de mult succes precum în mediul urban.

Şeful statului cere autorităţilor locale şi primarilor să se implice activ în promovarea campaniei de vaccinare în rândul cetăţenilor.


„Oamenii trebuie să fie informați, în localitățile mici chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze. Aici intervin centrele mobile, care sunt esențiale pentru a crește ritmul de imunizare și în mediul rural. Este important să mergem noi către oameni, iar autoritățile locale, cu toate mijloacele pe care le au la îndemână, să le faciliteze vaccinarea. Să creăm posibilități de vaccinare atât la locul de muncă, cât și în spațiile recreative.” a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.


Klaus Iohannis a evidenţiat faptul că deşi campania de vaccinare merge foarte bine, iar maratoanele de vaccinare au fost un succes, nu este suficient pentru a se ajunge la acel număr de persoane imunizate care să ducă la stoparea răspândirii virusului. Pentru a se atinge acest prag, este nevoie de aducerea vaccinului şi mai aproape de cetăţeni, a afirmat şeful statului.


„Obiectivul campaniei de vaccinare este, pe termen scurt, acela de a reduce numărul îmbolnăvirilor, spitalizărilor și deceselor provocate de COVID-19, iar acest lucru se întâmplă deja. Pe termen mediu, scopul este, bineînțeles, acela de atinge pragul critic de imunitate care să stopeze definitiv transmiterea comunitară a virusului.” a declarat preşedintele României.


Preşedintele s-a adresat şi românilor care nu s-au vaccinat încă. Acesta le-a transmis faptul că este greşit să aibă impresia că ce a fost mai greu a trecut şi că nu mai are sens să se vaccineze.


„Este însă o falsă senzație de securitate! Până când nu vom fi imunizați într-un procent semnificativ, pandemia nu se poate încheia, iar riscul pentru cei nevaccinați de a face o formă severă a bolii rămâne unul ridicat. Așadar, dragi români, nu ezitați să vă vaccinați!” a mai declarat preşedintele.


Klaus Iohannis a mai punctat faptul că în scurt timp toţi elevii români vor putea reveni fizic la şcoală. Totodată a afirmat că există proiecte pilot care să permită organizarea evenimentelor culturale în interior şi exterior.


„În privința evenimentelor culturale, este imperativ să găsim soluții pentru redeschiderea cât mai multor tipuri de evenimente, atât în exterior, cât și în interior. Este evident rolul important pe care îl are cultura în revenirea la normalitate. Mă bucur că sunt proiecte pilot în acest domeniu și sper că în curând artiștii își vor putea relua contactul nemijlocit cu un public cât mai larg. I-am cerut în mod expres ministrului Culturii să fie deschis la toate soluțiile care sunt sigure din punct de vedere sanitar și care îi pot ajuta pe cei din industria spectacolelor, unul dintre domeniile cele mai afectate de restricțiile impuse de pandemie.” a conchis preşedintele.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente