Acasă Politica Iohannis i-a mulțumit prim-ministrului Ungariei pentru preluarea românilor bolnavi de COVID

Iohannis i-a mulțumit prim-ministrului Ungariei pentru preluarea românilor bolnavi de COVID

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, o convorbire telefonică cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, în care i-a mulţumit pentru ajutorul oferit de autorităţile ţării vecine pentru pacienţii români bolnavi de COVID-19, care au fost transferaţi la Szeged şi Debrecen.


„Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit prim-ministrului Viktor Orban pentru ajutorul oferit de autorităţile ungare pacienţilor români, care reprezintă un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19. Preşedintele României a apreciat în mod deosebit realizarea rapidă a transferului unor bolnavi de COVID-19, aflaţi în stare critică, pentru tratament în spitale din Ungaria, la Szeged şi Debrecen”, a informat Administraţia Prezidenţială.


Potrivit sursei citate, convorbirea telefonică a avut loc la iniţiativa părţii române. România a început în urmă cu două săptămâni discuţiile cu autorităţile din Ungaria în vederea transferului pentru tratament al unor pacienţi COVID aflaţi în stare gravă.
Mai mulți pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au fost transferaţi în cursul săptămânii la clinici din Ungaria, a precizat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

- Advertisment -

Cele mai populare

Voluntarii ISU Satu Mare salvează vieti și prin donarea de sânge

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la data 5 de...

Avansări în grad la ISU Someș

De Ziua Națională a României, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă - ISU “Someș” Satu Mare, au...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului...

A căzut prima zăpadă în județul Satu Mare

Serviciul Public Județean - SPJ Salvamont Satu Mare anunță că în județul Satu Mare a căzut prima zăpadă....

Comentarii recente