29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăsusLaura Bota și-a lansat candidatura la europarlamentare

Laura Bota și-a lansat candidatura la europarlamentare

Duminică, 6 aprilie președintele Partidului Mișcarea Populară Satu Mare, Laura Bota, a intrat oficial în cursa pentru obținerea postului de deputat în colegiul 2 din Satu Mare. Aceasta și-a lansat oficial candidatura la Filarmonica Dinu Lipatti, participând conducerea centrală a PMP și liderii din nord-vest. Au fost prezenți președintele PMP Eugen Tomac, deputatul Elena Udrea, europarlamentarii Elena Băsescu și Cristian Preda, Siegfried Mureșan, Teodor Baconschi, secretarul general al PMP Cristian Petrescu și alții.

Rând pe rând au vorbit invitații, toți având doar cuvinte de laudă la adresa PMP Satu Mare, în special a candidatei Laura Bota. În vreme ce aproape toți vorbitorii au spus că au emoții, președintele PMP, Eugen Tomac, a spus: “Nu am emoții pentru că sunt aici cu o echipă determinată, motivată să meargă în această luptă politică pentru România“.

Noi am venit în număr atât de mare s-o susținem pe Laura, și am venit împreună cu Elena Udrea s-o susținem, pentru că noi, femeile din Mișcarea Populară, ne susținem una pe cealaltă. Eu am decis să mă alătur echipei Mișcarea Populară deoarece acest partid este singurul care va continua proiectul politic început de tatăl meu, de consolidare și de reformă a țării“, a spus Elena Băsescu, fiica președintelui.

De asemenea, secretarul general, Cristian Petrescu, a afirmat că PMP Satu Mare este una dintre cele mai performante organizații din țară.

Organizația Satu Mare este una din cele mai performante, tocmai de asta am venit s-o susținem pe Laura Bota pentru candidatura ei, tocmai de asta este pe lista pentru europarlamentare, pentru că apreciem foarte mult efortul care-l face, pentru toată activitatea de până acum“, a Petrescu.

Elena Udrea a vorbit despre misiunea PMP dar și despre echipa de la Satu Mare, apreciind eforturile depuse până acum.

Sunt convinsă că echipa din Satu Mare este credibilă. Știu eforturile pe care le-au făcut în toate acțiunile partidului, strângerea de semnături, înființarea de organizații, atragerea colegilor dezamăgiți de politica făcută în alte partide către echipa Mișcării Populare. Toate acestea n-ar fi fost posibile dacă n-ar fi fost oameni de încredere, de aceea este important ca semnalul să plece din plan local, din comunitățile mici către nivelul național”, a afirmat fostul ministru.

Nu au lipsit nici atacurile la adversari, cel mai dur fiind al președintelui PMP Sălaj, Radu Cristescu. Acesta a spus că Satu Mare trebuie să scape de USL, precizând că actualul europarlamentar Ovidiu Silaghi ar negocia cu premierul Victor Ponta o posibilă candidatură pentru un nou mandat de parlamentar din partea PSD, pentru a beneficia în continuare de imunitate.

În cuvântul său, Laura Bota a spus că o așteaptă o bătălie grea și a promis că dacă va ajunge parlamentar nu va fi o marionetă a lui Victor Ponta.

Mă așteaptă o bătălie dură, un test al încrederii pe care trebuie să-l trec în data de 25 mai în fața alegătorilor mei din Colegiul 2. Competiția mă face să fiu și mai hotărâtă în proiectele mele. Miza acestei competiții este de a-i reprezenta pe români cu onoare în Parlamentul României și de a le recăpăta încrederea. Din luna septembrie a anului trecut 20.262 de cetățeni nu mai sunt reprezentați în Parlamentul României“, a afirmat Laura Bota.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente