Măsuri pentru Bacalaureat în siguranță la Satu Mare

Publicat la data de1 iulie 2013 » 581 Views» De: JSM - redactia » Locale, Stiri Satu Mare

bacPeste 50 de polițiști și jandarmi acționează zilnic, suplimentar față de dispozitivul curent angrenat pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, pe timpul desfășurării probelor scrise ale Examenului Național de Bacalaureat din sesiunea I -2013.

Astazi,  1 iulie, au avut loc probele scrise ale Bacalaureatului 2013, cu proba E)a) – probă scrisă la Limba și literatura română.

Pentru prevenirea evenimentelor negative și asigurarea desfășurării în condiții de liniște și siguranță a examenelor, pe lângă dispozitivul curent, zilnic, acționează 40 de polițiști și 14 jandarmi.

Din rândul efectivelor de poliție care asigură măsurile specifice în zona unităților de învățământ, a centrelor de examen și a centrelor de corectare fac parte polițiști de ordine publică, polițiști de la rutieră și polițiști judiciariști.

Echipajele din teren acționează pentru a depista și a lua măsurile legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile pe care le desfășoară, afectează climatul de siguranță publică. În acest sens, unitățile unde au loc examenele sau sunt organizate centre de corectare sunt incluse în itinerariile de patrulare.

De asemenea, polițiștii rutieri acționează pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum și a ambuteiajelor.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.