Acasă Locale Nationale Ludovic Orban este noul premier al României. Cine va fi noul prefect...

Ludovic Orban este noul premier al României. Cine va fi noul prefect de Satu Mare

România are un nou guvern, unul liberal, condus de Ludovic Orban. Noul Executiv a obținut luni votul Parlamentului, iar miniștrii urmează acum să depună jurământul la Cotroceni. Este o victorie mare pentru Orban, care a negociat cu toțio parlamentarii și a obținut voturi de peste tot: PSD, neafiliați, ALDE, UDMR sau Pro România.

Guvernul Orban a obținut votul de învestitură, cu 240 voturi ”pentru”.

„Nu îmi amintesc vreun vot de învestire a unui guvern în ultimii 30 de ani care să fi fost boicotat de două grupuri parlamentare. Este o premieră, un boicot jenant, rușinos, care aruncă o imagine extrem de negativă asupra celor care au ales calea boicotului. Arată dispreț față de o atitudine a statului”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă a ajuns la o înțelegere cu Sorin Câmpeanu și Daniel Constantin, Orban a răspuns: „În privința lui Sorin Cîmpeanu, a lui Daniel Constantin, am avut o relație cât se poate de bună de-a lungul timpului. Dl Ponta s-a pronunțat, ce să mai vorbesc cu el pe tema asta”.

Premierul desemnat a anunțat că vor fi parlamentari din PSD care vor vota guvernul, dar numărul lor va fi aflat abia la momentul votului.

„Există parlamentari Pro România și care au locuri pe listele PNL la parlamentarele de anul viitor? – Îmi cereți să anticipez, haideți să vedem după votul de învestitură”, a mai spus liderul PNL.
La Satu Mare, se vor produce schimbări. Oare cine va fi noul prefect de Satu Mare?

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația sexuală atacată de Klaus Iohanis la CCR ,promovată de deputați

Legea prin care "educația sexuală” în școli este înlocuită cu "educație sanitară” este constituțională, a decis joi Curtea Constituțională, care a respins...

Taxe care pot fii achitate online din Septembrie

Începând de joi, 24 septembrie, plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat...

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Comentarii recente