Acasă Locale Nationale Ludovic Orban: Obiectivele rămân aderarea în Schengen şi Zona euro

Ludovic Orban: Obiectivele rămân aderarea în Schengen şi Zona euro

Premierul interimar Ludovic Orban susţine că nu există democraţie fără liberalism. Şi că nu îşi poate imagina o democraţie unde să existe un regim cu o altă ideologie. Declaraţiile au fost făcute duminică, la Munchen, la Conferinţa de Securitate. Orban mai spune că România a demonstrat deja că vrea un parcurs european şi transmite că obiectivele rămân aderarea în Schengen şi Zona euro.

Ludovic Orban a declarat că țările membre ale UE și instituțiile europene trebuie să apere drepturile individuale și libertatea cetățenilor în toată Europa, chiar și în țările unde acestea pot fi afectate.

Orban a pledat duminică pentru cauza României, care este pregătită să adere la Spațiul Schengen, la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

„Nu îmi pot imagina o democrație iliberală. În opinia mea, unde avem iliberalism, nu avem democrație. Desigur, zona Schengen, desigur zona Euro”, a declarat premierul.

Orban a mai arătat că într-o Uniune care protejează, europenii trebuie „să își apere granițele”, dar nu să creeze „granițe în interior”.

„Să vă răspund pe scurt, trebuie să ne apărăm graniţele, dar să nu păstrăm alte graniţe în interiorul Uniunii Europene”, a mai spus Orban.

Ulterior, într-un interviu acordat caleaeuropeană.ro, Ludovic Orban a subliniat că menţinerea relaţiei transatlantice este esenţială pentru securitatea Uniunii Europene.

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente