Acasă Locale Nationale Ludovic Orban: Obiectivele rămân aderarea în Schengen şi Zona euro

Ludovic Orban: Obiectivele rămân aderarea în Schengen şi Zona euro

Premierul interimar Ludovic Orban susţine că nu există democraţie fără liberalism. Şi că nu îşi poate imagina o democraţie unde să existe un regim cu o altă ideologie. Declaraţiile au fost făcute duminică, la Munchen, la Conferinţa de Securitate. Orban mai spune că România a demonstrat deja că vrea un parcurs european şi transmite că obiectivele rămân aderarea în Schengen şi Zona euro.

Ludovic Orban a declarat că țările membre ale UE și instituțiile europene trebuie să apere drepturile individuale și libertatea cetățenilor în toată Europa, chiar și în țările unde acestea pot fi afectate.

Orban a pledat duminică pentru cauza României, care este pregătită să adere la Spațiul Schengen, la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

„Nu îmi pot imagina o democrație iliberală. În opinia mea, unde avem iliberalism, nu avem democrație. Desigur, zona Schengen, desigur zona Euro”, a declarat premierul.

Orban a mai arătat că într-o Uniune care protejează, europenii trebuie „să își apere granițele”, dar nu să creeze „granițe în interior”.

„Să vă răspund pe scurt, trebuie să ne apărăm graniţele, dar să nu păstrăm alte graniţe în interiorul Uniunii Europene”, a mai spus Orban.

Ulterior, într-un interviu acordat caleaeuropeană.ro, Ludovic Orban a subliniat că menţinerea relaţiei transatlantice este esenţială pentru securitatea Uniunii Europene.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente