Acasă Locale Stiri Satu Mare Ludovic Orban poartă negocieri cu UDMR și USR

Ludovic Orban poartă negocieri cu UDMR și USR

Negocieri la Palatul Victoria. Ludovic Orban vrea să obțină sprijinul partidelor pentru declanșarea alegerilor anticipate. Orban va negocia,  doar cu liderii UDMR și USR.

Negocierile vizează declanşarea alegerilor anticipate. Şeful Executivului a declarat, luni, că liberalii vor face toate demersurile necesare şi vor încerca să ajungă la o înţelegere pentru declanşarea alegerilor anticipate.

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat, după consultările de la Cotroceni, că susţine scenariul declanşării alegerilor anticipate şi va vota împotriva învestirii lui Ludovic Orban.

UDMR susţine alegerile anticipate. Formaţinea este însă profund nemulţumită de OUG privind alegerilor locale care schimbă regulile jocului şi afectează UDMR.

PSD şi-a schimbat strategia. Ia în calcul posibilitate de a nu se împotrivi alegerilor anticipate. Marcel Ciolacu a declarat că social – democraţii nu se tem de anticipate.

Se impotrivesc alegerilor anticipate PMP, ALDE şi minoritățile naționale, altele decât cea maghiară.

PMP a declarat că alegerile anticipate sunt „un capriciu politic”. Eugen Tomac consideră că anul acesta este unul pierdut pentru a implementa proiectele de care românii au nevoie.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că soluţia alegerilor anticipate i se pare nepotrivită, deoarece ar avea consecinţe negative în plan politic şi economic, iar timpul câştigat faţă de un scrutin la termen ar fi nesemnificativ.

Grupul minorităţilor naţionale nu doreşte alegeri anticipate şi va susţine prim-ministrul propus de preşedintele Klaus Iohannis, a informat deputatul Varujan Pambuccian, după consultările cu şeful statului de joia trecută.

Liderul Pro România, Victor Ponta, declara, la rândul său, că desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru este „o chestiune neserioasă”. El este convins că propunerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis nu va fi votată în Parlament.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente