Acasă Locale Stiri Satu Mare Mărfuri cu probleme descoperite în județ

Mărfuri cu probleme descoperite în județ

Reprezentanții DSVSA Satu Mare au făcut publice rezultatele controalelor inspectorilor DSVSA Satu Mare din perioada 14.06.2019 – 20.06.2019, în domeniul controlului oficial al siguranței alimentare.

Redăm integral mesajul DSVSA Satu Mare:

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 84 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare animale, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne, unități procesare lapte.

În cadrul acțiunilor tematice pe carne roșie, albă, pește și ouă, au fost urmărite următoarele aspecte, respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman și existența echipamentelor de protecție.
Și în această săptămână continua acțiunile de verificare, efectuate de inspectori de specialitate din cadrul D.S.V.S.A. în hypermarketuri, supermarketuri, marketuri, magazine alimentare, restaurante, unități catering, baruri, plăcintării și chioșcuri alimentare din județ. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare, desfășoară controale tematice specifice, cu scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, dar și a prevenirii răspândirii virusului Pestei Porcine Africane.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul de Poliție Județean Satu – Mare, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Poliția de Frontieră Română, a continuat programul de verificare, în traficul rutier și în această săptămână. Continuă verificările, împreună cu serviciul Antifraudă din cadrul ANAF, pentru depistarea transporturilor și comerțului ilicit cu legume și fructe, provenite din comerțul intracomunitar și din țări terțe. Și în această săptămână, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, continuă acțiunea de verificare a unităților de alimentație publică, din zonele de agrement din județ. În urma acestor controale a fost supusă măsurilor de sechestru/reținere oficială și confiscată cantitatea de 97,7 kg carne și preparate din carne, în valoare de 3.132,8 lei, care a fost dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat, 4 sancțiuni contravenționale din care, 1 amendă contravențională în valoare totală de 1.200 lei, – 1 amendă contravențională de 1.200 lei – 1 restaurant, Livada – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare și depozitare a produselor alimentare și 3 avertismente – 3 – producători particulari din piețele agroalimentare, din localitățile : – 1 Livada, – 1 Satu – Mare, – 1 Lazuri, pentru comercializare directă către consumatorul final, a legumelor, fructelor și a altor produse, fără respectarea condițiilor de igienă.

Având în vedere evoluția pe teritoriul României a pestei porcine africane, așa cum am mai informat, carnea proaspătă de porc, carnea preparată sau carnea tocată de porc și produsele din carne care conțin carne de porc nu pot face obiectul transportului către alte State Membre, dacă provin din zonele cuprinse în Decizia Comisiei nr. 666/2019 privind măsurile zoo sanitare de combatere a pestei porcine africane în anumite State Membre ale UE.

Pentru orice fel de sesizări , reclamații în domeniul sanitar veterinar și al siguranței alimentare, vă rugăm să apelați CALL CENTER la numărul de telefon 0800826787 sau 0261715956 .

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente