Acasă Locale Membrii unei grupări infracționale specializate în criminalitate informatică au fost trimiși în...

Membrii unei grupări infracționale specializate în criminalitate informatică au fost trimiși în judecată

informaticaPolițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, sub directa coordonare a procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au finalizat cercetările în cazul destructurării unei grupări organizate, cu preocupări infracționale pe linia criminalității informatice. Procurorii au emis în cauză rechizitoriu cu propunere de trimitere în judecată a unui număr de 6 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 27 și 45 de ani, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat ori aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat în vederea săvârșirii de infracțiuni, precum și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și deținerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată.

Gruparea infracțională a fost destructurată la finele lunii ianuarie a.c., în urma a 14 percheziții domiciliare efectuate în județul Satu Mare de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare – B.C.C.O. Oradea și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare. Acțiunile au fost derulate cu suportul de specialitate al S.R.I., D.I.P.I., al polițiștilor Serviciului de Acțiuni Speciale și al criminaliștilor din cadrul I.P.J Satu Mare.

De asemenea, la momentul respectiv au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere pentru membrii grupării. În urma perchezițiilor s-au ridicat 16 laptop-uri, 4 calculatoare, 5 hard-disk-uri, 30 de telefoane mobile, 47 cartele de telefonice precum și echipamente electronice confecționate artizanal în scopul desfășurării unor activități de skimming.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente