marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleMembrii unei grupări infracționale specializate în criminalitate informatică au fost trimiși în...

Membrii unei grupări infracționale specializate în criminalitate informatică au fost trimiși în judecată

informaticaPolițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, sub directa coordonare a procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au finalizat cercetările în cazul destructurării unei grupări organizate, cu preocupări infracționale pe linia criminalității informatice. Procurorii au emis în cauză rechizitoriu cu propunere de trimitere în judecată a unui număr de 6 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 27 și 45 de ani, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat ori aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat în vederea săvârșirii de infracțiuni, precum și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și deținerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată.

Gruparea infracțională a fost destructurată la finele lunii ianuarie a.c., în urma a 14 percheziții domiciliare efectuate în județul Satu Mare de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare – B.C.C.O. Oradea și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare. Acțiunile au fost derulate cu suportul de specialitate al S.R.I., D.I.P.I., al polițiștilor Serviciului de Acțiuni Speciale și al criminaliștilor din cadrul I.P.J Satu Mare.

De asemenea, la momentul respectiv au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere pentru membrii grupării. În urma perchezițiilor s-au ridicat 16 laptop-uri, 4 calculatoare, 5 hard-disk-uri, 30 de telefoane mobile, 47 cartele de telefonice precum și echipamente electronice confecționate artizanal în scopul desfășurării unor activități de skimming.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente