sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăLocaleMinerii blocați în subteran în minele din Valea Jiului au renunțat la...

Minerii blocați în subteran în minele din Valea Jiului au renunțat la protest și au ieșit la suprafață

mineri-strainatateMinerii blocați în subteran în minele din Valea Jiului au renunțat la protest, vineri seară, după ce le-a fost prezentat contractul semnat între SNIMVJ și CEH, potrivit căruia societatea va putea vinde cărbune până la sfârșitul anului la prețul stabilit prin algoritmul impus de legislația europeană.

Potrivit președintelui Sindicatului „Huila”, Domokos Laszlo, cei aproximativ o mie de mineri de la cele trei unități din Valea Jiului – Petrila, Paroșeni și Uricani – au renunțat la protest și au ieșit la suprafață.

El a spus că noul director al Societății Naționale Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), Aurel Anghel, le-a prezentat ortacilor contractul prin care societatea va putea vinde cărbune până la sfârșitul anului, fiind vorba despre 220.000 de tone, iar prețul cu care se va face livrarea este cel stabilit prin algoritmul impus de legislația europeană.

Aurel Anghel a fost directorul Minei Paroșeni, un înlocuitor pentru această funcție urmând să fie numit în zilele următoare.

Joi, aproximativ 200 de mineri din schimbul I de la Mina Paroșeni, sucursală a Societății Naționale Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), au refuzat, după terminarea programului de lucru, să iasă din subteran, nemulțumiți că reprezentanții Complexului Energetic Hunedoara (CEH) nu le preiau cărbunele.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente