Acasă Locale Internationale Ministrul Apărării, Gabriel Leș întâlnire oficilă în SUA

Ministrul Apărării, Gabriel Leș întâlnire oficilă în SUA

Gabriel Leș, ministrul sătmărean al Apărării, se află în aceste zile în SUA, făcând parte din delegația guvernamentală română care se întâlnește cu influenți oficiali americani cu scopul de a consolida, în mod concret, Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a rezumat astfel una dintre aceste importante întâlniri, cu David Harris, extrem de influentul președinte al American Jewish Committee:

„Am participat luni, 23 septembrie, alături de Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, la întrevederea cu David Harris, președintele American Jewish Committee, în contextul vizitei de lucru pe care #GuvernulRomaniei o efectuează în SUA.

În cadrul convorbirilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidențiat importanța pe care Parteneriatul Strategic cu Statele Unite o are pentru România, precum și atașamentul țării noastre pentru parteneriatul cu statul Israel. Totodată, premierul a subliniat susținerea fermă de către România a unei relații transatlantice robuste, ca premisă esențială pentru asigurarea securității și prosperității comune.

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat acțiunile Guvernului României care vizează păstrarea memoriei Holocaustului și combaterea negaționismului, menționând, între acestea, deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului la București, dar și dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului.”

- Advertisment -

Cele mai populare

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Condamnat la închisoare,votat de cetățenii capitalei la Primărie

Piedone, condamnat la peste 8 ani de închisoare în primă instanță, a câștigat Primăria Sectorului 5. Cristian Băcanu, candidatul susținut de...

Comentarii recente