Acasă sus Modificarea pragului de 5.000 de Euro pentru accesarea de microgranturi

Modificarea pragului de 5.000 de Euro pentru accesarea de microgranturi

Guvernul ar putea lua în calcul modificarea pragului actual, de cel puțin 5.000 de euro, cifră de afaceri pe anul 2019, pe care trebuie să-l îndeplinească microîntreprinderile pentru a accesa microgranturile de 2.000 de euro, astfel încât să se epuizeze bugetul de 100 de milioane de euro pentru Măsura 1 de ajutor de stat, a declarat, pentru StartupCafe.ro, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Miercuri, 21 octombrie, ora 20.00, este programată să se finalizeze sesiunea de aplicare la microgranturi, prelumgită deja o dată. La ora publicării acestei știri, în sistem figurau că au aplicat  26.157 potențiali beneficiari. Bugetul disponibil nu este consumat nici dacă toți aplicanții sunt în regulă și vor primi banii europeni.

„Noi putem să mai prelungim înscrierea la Măsura 1, dar acum nu-mi dau seama exact dacă mai sunt firme eligibile care vor să acceseze micrograntul. Banii nu vor rămâne neconsumați. Dacă vedem că nu vor fi accesați, putem modifica pragul pentru firme. În loc de prag de 5.000 de euro, cifra de afaceri pe anul 2019, să facem un calcul lunar. Poate au fost firme deschise în august 2019 și atunci nu au reușit să ajungă pe tot anul 2019 la pragul de 5.000 de euro”, a declarat, pentru StartupCafe.ro, ministrul Economiei, aseară.

Astfel, dacă se va trece la un prag lunar, atunci acesta ar trebui să fie de 416 euro, adică circa 2.000 de lei, încasări lunare în anul 2019.

Pentru aceasta va fi însă nevoie de o nouă ordonanță de urgență în Guvern, care să modifice art. 6 al OUG 130/2020.

Microîntreprinderile, PFA, ONG și cabinetele medicale individuale eligibile pot solicita  pe portalul oficial, microgranturile de câte 2.000 de euro.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente