marți, mai 28, 2024
AcasăEconomico-socialNokia a prezentat modelul Lumia 1020

Nokia a prezentat modelul Lumia 1020

NOKIA-LUMIA-920Nokia a prezentat smartphone-ul Lumia 1020, mizând pe o cameră de înaltă rezoluție, servicii avansate de localizare și navigație și alte specificații tehnice premium pentru revigorarea vânzărilor și revenirea pe profit, într-o piață dominată de Samsung și Apple.

Modelul Lumia 1020 este echipat cu o cameră digitală de 41 megapixeli, care facilitează capturarea unor imagini mai clare, a declarat directorul general al Nokia, Stephen Elop, care a prezentat joi seară la New York noul smartphone produs de compania finlandeză.

Terminalul va fi disponibil începând din 26 iulie la operatorul american AT&T, la un preț de 299,99 dolari cu abonament pe doi ani.

Asemenea celorlalte telefoane Lumia, noul model rulează sistemul de operare Windows Phone dezvoltat de Microsoft.

„Microsoft trebuie să se apropie cumva de consumatori și este puțin probabil să poată concura cu platformele de aplicații ale Apple și Google. Camera ar putea fi cheia”, comentează pentru Bloomberg un analist de la Current Analysis Inc.

Astfel, Nokia mizează pe propriile tehnologii de imagine digitală în încercarea de a eclipsa modelele vârf de gamă ale concurenței – Apple iPhone 5 are o cameră cu rezoluția de 8 megapixeli, iar Samsung Galaxy S4 este echipat cu un senzor de 13 megapixeli.

Modelul este echipat cu tehnologie de stabilizare a imaginii, buton separat pentru acționarea camerei și flash pe bază de xenon, a precizat Nokia. De asemenea, utilizatorul poate regla din software puterea flashului, viteza de declanșare sau expunerea.

Lumia 1020 are un ecran cu diagonala de 4,5 inci, procesor cu două nuclee la frecvența de 1,5 GHz, 2 GB de memorie ram și 32 GB disponibili pentru stocare. Ecranul este construit din sticlă rezistentă la lovituri și zgârieturi, iar modelul este disponibil în trei culori – alb, negru sau galben.

Volumul vânzărilor de smartphone-uri Nokia a scăzut cu 49% în primul trimestru al acestui an, creșterea înregistrată de terminalele Lumia fiind insuficientă pentru a acoperi declinul celorlalte modele.

Vânzările smartphone-urilor Lumia au crescut cu 27% în perioada analizată, la 5,6 milioane unități. Nokia estima în aprilie că va comercializa în trimestrul al doilea cel puțin 7,11 milioane de unități Lumia.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente