Acasă Economico-social Social O tânără care suferă de nanism și cântărește numai 24 de kilograme,...

O tânără care suferă de nanism și cântărește numai 24 de kilograme, a născut o fetiță. Este nevoie de analize specifice pentru a se stabili dacă micuța moștenește boala mamei

Jurnaliștii de la Digi24 au prezentat cazul rar al unei românce care suferă de nanism și care a născut recent un copil de 1,8 kilograme. Ramona cântărește doar 24 de kilograme, are o înălțime de 1,2 metri și suferă de o boală genetică rară care a generat deformarea severă a toracelui și a coloanei vertebrale. Cu toate acestea tânăra a rămas însărcinată și a reușit să ducă sărcina până în săptămâna 32. Atunci a ajuns la spital cu grave probleme de respirație iar medicii au decis să facă operație de cezariană.

”Ramona – mamă: Vreau să las ceva în urmă, pentru când eu nu o să mai fiu sau, Doamne ferește, pățesc ceva, să las ceva în urmă, să-și amintească familia mea, să-și amintească de mine”, a declarat la Digi24 tânăra mamă.

Medicii au rămas uluiți de acest caz și au explicat pentru sursa menționată că: ”Este vorba de o boală genetică extrem de complexă, în cariera mea nu am întâlnit un astfel de caz. Astfel de organisme infantile nu reușesc să ducă o sarcină la termen, riscul de avort fiind maxim”, Monica Cârstoiu- șef Clinica de Ginecologie SUUB.

Specialiștii de la Spitalul Universitar i-au făcut câteva teste genetice fetiţei, dar mai este nevoie şi de altele care se fac la un laborator specializat din Germania. În situația în care fetița moștenește boala mamei, prin tratament adecvat, ea poate avea parte de o viața normală.

”Are o șansă să fie un adult normal, dar numai știind ce gene moşteneşte. Pentru a putea înțelege ce se întâmplă asupra fetiței, e nevoie de teste complexe, astfel încât, dacă va moșteni forma cea mai severă a mamei, încă de când e copil, în creștere, să se poată lua măsurile de prevenție”, a declarat pentru Digi24, Monica Cârstoiu – șef Clinica Ginecologie SUUB.

Vreau să fiu ajutată să pot face testul ăsta, ca ea să nu pățească nimic. Am zis Doamne Iisuse dacă tu mi l-ai dăruit și mi l-ai dăruit cu un scop, o să merg, chiar dacă o să mor, nu o să renunț la ea”, a declarat și mama Ramona pentru aceeași sursă.

Analizele fetiţei costă peste 3.500 de euro, bani pe care Ramona nu îi are. Potrivit jurnliștilor de la wowbiz.ro, donații se pot face în următoarele conturi:

Titular: IONICA SACEANU

IBAN: RO16RZBR0000060019910519

Valuta: Lei

Nume banca: Raiffeisen Bank

Cod swift: RZBRROBU

SURSA: Digi24

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Ciucă – desemnat pentru funcția de premier

Nicolae Ciucă este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de premier, propunerea a fost acceptată și de președintele...

Legea consumatorului vulnerabil explicată de liderii PNL Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 21 octombrie 2021, la sediul Partidului...

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Comentarii recente