joi, martie 28, 2024
AcasăSportLocalOlimipa în prag de desființare

Olimipa în prag de desființare

În speranța că vor primi măcar banii de salarii, conducerea clubului, alături de mai mulți jucători, s-a prezentat la ședința Consiliului Județean de pentru a-i impresiona pe consilieri. Doar că nici de data aceasta nu s-a găsit o soluție legală pentru alocarea de fonduri suplimentare și cel mai probabil nici n-o să se găsească.

Președintele clubului, Istvan Merkli, a declarat că salariile nu au fost plătite de șapte luni, restanțele salariale sunt de peste 600.000 de lei, iar totalul datoriilor depășește 450.000 de euro. Cum s-a ajuns în această situație? Nimeni n-a spus că s-a furat, din lipsă de dovezi, doar că toate părțile au fost de acord că a fost o risipă de bani. Acum, Olimpia este pe ultimul loc pe clasament și riscă să fie decăzută în Liga a V-a, după cum a anunțat Merkli. El a spus că dacă se dorește continuarea Olimpiei, din ianuarie trebuie formată o nouă echipă, deoarece 80% din jucători au plecat, unii chiar s-au lăsat de fotbal. Dacă nu se dorește, să se anunțe acest lucru. Fotbaliștii, pe bună dreptate, văzând că nu primesc salariile în pragul sărbătorilor, amenință cu tot mai multe plângeri la FRF, ceea ce va face ca Olimpia să piardă și mai multe puncte. Practic se pierde tot ce s-a construit.

Consilierul județean Alexandru Horvat a arătat că vinovat principal pentru acest dezastru ar fi fostul președinte, Karda Attila.

De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, acuzat că nu a virat bani suplimentari pentru salvarea clubului, le-a explicat situația cât se poate de clar, fără a primi replici, și fiind înțeles că este într-o situație delicată. Cu alte cuvinte, ar sprijini clubul, dar nu are pârghii legale. El a arătat că instituția a virat cele 1,2 milioane lei, cât avea obligația prin statut, adică și-a îndeplinit obligațiile, și că mai mult de atât nu s-a putut face legal, și dacă se forța nota s-ar putea ajunge în sfera penală. El a mai atins unele puncte sensibile cum ar fi faptul că situația contabilă a clubului nu este în clar, contractele jucătorilor nu sunt înregistrate la ITM, nici la ora actuală nu au fost validate de deconturi pentru sume alocate în urmă cu mult timp.

El le-a spus celor prezenți că decizia trebuie luată rațional, în baza legii, și nu emoțional, altfel toată lumea riscă să dea explicații la alte instituții. Ba mai mult, Curtea de Conturi a imputat unele sume plătite în anii trecuți, iar dacă se pierd procesele sumele vor trebui recuperate. De la cine? Încă nu se știe.

Totuși, Pataki a admis că are o vină, și anume faptul că nu a tranșat problema Olimpiei anul trecut.

Concluzia este că nimeni nu e vinovat de situația Olimpiei, și cel mai probabil actuala formă juridică a clubului va rămâne cu datoriile, cum s-a întâmplat cu vechea personalitate juridică a Olimpiei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente