Acasă Locale Stiri Satu Mare Operația în premieră la Satu Mare

Operația în premieră la Satu Mare

spitalu-satu-mare

Diversificarea, dar mai ales creșterea calității serviciilor medicale acordate cetățenilor județului, este o preocupare constantă a personalului Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Un exemplu în acest sens este intervenția chirurgicală, efectuată în premieră absolută la SJU Satu Mare în urmă cu câteva zile.

Astfel, o echipă de medici, coordonată de dr. Răzvan Anițaș, medic specialist ortoped, a efectuat o operație de “reconstrucție de ligamente încrucișate anterioare a articulației genunchiului”. Este o intervenție chirurgicală de acuratețe, cu un grad ridicat de dificultate, care durează în medie o oră și jumătate, menită să redea stabilitate și mobilitate genunchiului afectat. Operația se face artroscopic, cu o minimă incizie, durata spitalizării este de 4-7 zile, iar recuperarea începe imediat după intervenție.

Rupturile de ligamente apar frecvent la sportivi, în special la cei care practică tenis, fotbal, baschet, schi, dar și accidental la cei care suferă diverse traumatisme la nivel articulației. Pacientul operat la Satu Mare are 25 de ani, a suferit o accidentare pe terenul de fotbal și se simte bine după intervenție.

Prin efectuarea acestei interventii chirurgicale la SJU Satu Mare, avantajul pentru cetățenii județului nostru cu acest gen de probleme medicale este unul mare. Astfel, se reduce timpul de așteptare, la fel și costurile deplasării în altă localitate, iar controalele se pot face ritmic în Ambulatoriul de specialitate.

Operație, de regulă, este efectuată în centrele universitare, în clinicile de specialitate, cu o programare prealabilă.

Dr. Răzvan Anițaș, cel care a efectuat această operație, este absolvent al UMF Cluj Napoca, are 32 de ani și își desfășoară activitate în cadrul secției de Ortopedie, iar în fiecare zi de vineri poate fi găsit în Ambulatoriul de Specilitate, cabinetul de ortopedie. Dr. Anițaș și-a efectuat rezidențiatul la Cluj dar a urmat mai multe cursuri de specilizare în clinici renumite din străinătate, ultima dată la Viena unde s-a specializat în artroscopia articulației genunchiului și umărului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente