Acasă Locale Internationale Orașul american Detroit s-a declarat în faliment

Orașul american Detroit s-a declarat în faliment

imagesDetroit, locul de origine al automobilului, a devenit joi cel mai mare oraș american care s-a declarat în faliment, potrivit unor documente judiciare.

Pentru o perioadă de timp o adevărată bijuterie a industriei, Detroit a pierdut jumătate de populație în 60 de ani, iar marile grupuri au abandonat în mod treptat orașul, o lovitură grea pentru veniturile sale fiscale.

„Locuitorii din Detroit (…) merită o foaie de parcurs care să le permită să iasă din spirala care îi antrenează spre servicii publice tot mai puțin performante”, a argumentat Rick Snyder, guvernatorul statului Michigan, într-o scrisoare care însoțește actul depus la un tribunal.

„Declararea falimentului este unica soluție care va permite orașului Detroit să redevină stabil și viabil”, continuă el.

Orașul Detroit a trecut de la aproximativ 1,8 milioane de locuitori în 1950, la aproximativ 695.000 în prezent. Această scădere este însoțită de un exod masiv de întreprinderi și o prăbușire a veniturilor fiscale.

În mod progresiv, numeroase servicii publice a fost necesar să fie reduse, spre exemplu, iluminatul fiind asigurat pe timpul nopții în anumite cartiere doar în unele cartiere.

Sufocat, orașul a anunțat luna trecută un default pentru o parte a datoriei sale totale în valoare de 18,5 miliarde de dolari.

- Advertisment -

Cele mai populare

Suportă orice necaz având nădejde

Încercarea sufletului cu diferite necazuri se face cu îngăduința lui Dumnezeu, ca să se arate tuturor sufletele care iubesc cu adevărat pe...

Situația Coronavirus în Satu Mare

La nivelul județului Satu Mare, în data de 18 ianuarie 2021, se află în carantină la domiciliu 551 persoane.Până în prezent, la...

Prunele uscate previn constipația

Iată câteva motive pentru care prunele uscate nu ar trebui să lipsească din dieta ta și cu ce beneficii vin la pachet...

Medicamentul care ar putea vindeca de Covid este blocat la granița României

Gigi Becali a ajutat nume importante din lumea fotbalului in momentul infectarii cu Covid-19. De la Anamaria Prodan Reghecampf,...

Comentarii recente