sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăLocaleInternationaleOrașul american Detroit s-a declarat în faliment

Orașul american Detroit s-a declarat în faliment

imagesDetroit, locul de origine al automobilului, a devenit joi cel mai mare oraș american care s-a declarat în faliment, potrivit unor documente judiciare.

Pentru o perioadă de timp o adevărată bijuterie a industriei, Detroit a pierdut jumătate de populație în 60 de ani, iar marile grupuri au abandonat în mod treptat orașul, o lovitură grea pentru veniturile sale fiscale.

„Locuitorii din Detroit (…) merită o foaie de parcurs care să le permită să iasă din spirala care îi antrenează spre servicii publice tot mai puțin performante”, a argumentat Rick Snyder, guvernatorul statului Michigan, într-o scrisoare care însoțește actul depus la un tribunal.

„Declararea falimentului este unica soluție care va permite orașului Detroit să redevină stabil și viabil”, continuă el.

Orașul Detroit a trecut de la aproximativ 1,8 milioane de locuitori în 1950, la aproximativ 695.000 în prezent. Această scădere este însoțită de un exod masiv de întreprinderi și o prăbușire a veniturilor fiscale.

În mod progresiv, numeroase servicii publice a fost necesar să fie reduse, spre exemplu, iluminatul fiind asigurat pe timpul nopții în anumite cartiere doar în unele cartiere.

Sufocat, orașul a anunțat luna trecută un default pentru o parte a datoriei sale totale în valoare de 18,5 miliarde de dolari.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente