Acasă Locale Internationale Orașul american Detroit s-a declarat în faliment

Orașul american Detroit s-a declarat în faliment

imagesDetroit, locul de origine al automobilului, a devenit joi cel mai mare oraș american care s-a declarat în faliment, potrivit unor documente judiciare.

Pentru o perioadă de timp o adevărată bijuterie a industriei, Detroit a pierdut jumătate de populație în 60 de ani, iar marile grupuri au abandonat în mod treptat orașul, o lovitură grea pentru veniturile sale fiscale.

„Locuitorii din Detroit (…) merită o foaie de parcurs care să le permită să iasă din spirala care îi antrenează spre servicii publice tot mai puțin performante”, a argumentat Rick Snyder, guvernatorul statului Michigan, într-o scrisoare care însoțește actul depus la un tribunal.

„Declararea falimentului este unica soluție care va permite orașului Detroit să redevină stabil și viabil”, continuă el.

Orașul Detroit a trecut de la aproximativ 1,8 milioane de locuitori în 1950, la aproximativ 695.000 în prezent. Această scădere este însoțită de un exod masiv de întreprinderi și o prăbușire a veniturilor fiscale.

În mod progresiv, numeroase servicii publice a fost necesar să fie reduse, spre exemplu, iluminatul fiind asigurat pe timpul nopții în anumite cartiere doar în unele cartiere.

Sufocat, orașul a anunțat luna trecută un default pentru o parte a datoriei sale totale în valoare de 18,5 miliarde de dolari.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente