duminică, septembrie 24, 2023
Acasăsus"Pedalez pentu lectură" eveniment unic în țară

„Pedalez pentu lectură” eveniment unic în țară

Marți, 29 martie în organizarea Bibliotecii Județene Satu Mare a avut loc un marș la care au participat peste 500 de sătmăreni care cu cu bicicletele, rolele și trotinetele pentru a pedala pentru lectură. Evenimentul care în acest an a ajuns la cea de-a II-a ediție este unic în țară și are menirea de a promova lectura și serviciile oferite de bibliotecă în rândul sătmărenilor.

Deasemenea la această acțiune au participat și președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, viceprimarul municipiului Satu Mare, dr. Radu Roca, directorul de cancelarie al prefectului, Raul Băbțan, consilierul municipal Manuela Rogoz dar și președintele PMP Satu Mare, dr. Laura Bota.

Startul „cursei” s-a dat puțin după ora 12.00, din fața Bibliotecii Județene iar bicicliștii au pedalat până în Grădina Romei de unde, după un scurt popas, au revenit în Centrul Nou, pe platoul din fața Palatului Administrativ unde a avut loc premierea școlilor participante la acțiune.

Eveniment unic în țară, “Pedalez pentru bibliotecă”, este o campanie de promovare și susținere a bibliotecii, a lecturii și a serviciilor oferite de biblioteca publică apelând la o modalitate ecologică de transport, bicicleta.

Reamintim cititorilor faptul că prima ediție a evenimentului “Pedalez pentru bibliotecă” a fost premiată la secțiunea “Impact, Advocacy & Mobilizarea comunității” în cadrul Conferinței Naționale “Future Libraries” desfășurată la finele anului trecut (2013), la București.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente