marți, mai 21, 2024
AcasăLocalePomovabilitate mai mare anul acesta la evaluarea nationala

Pomovabilitate mai mare anul acesta la evaluarea nationala

elevi11Promovabilitatea la examenele de la evaluarea națională din acest an a fost de 77,16%, cu peste zece procente mai mult decât în 2012, când au promovat 66,21% dintre elevi.

Potrivit surselor citate, la EVALUARE NAȚIONALĂ din acest an au obținut note mai mari sau egale cu cinci 77,16% dintre elevii care au susținut probele la Limba română, Matematică și limba maternă.

„Spre deosebire de anul trecut, în acest an subiectele au fost calibrate corect, adică de nivel mediu plus. Notele sunt distribuite corect pe curba lui Gauss”, au mai spus sursele citate.

Rezultatele parțiale la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 s-au afișat la avizierele școlilor.

 În perioada 30 iunie – 2 iulie vor fi soluționate contestațiile, iar în 3 iulie vor fi afișate REZULTATELE FINALE LA EVALUARE NAȚIONALĂ 2013, notele urmând să conteze la admiterea în liceu.

După ce vor obține notele de la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013, elevii de clasa a VIII-a se vor înscrie pe baza mediei obținute la examen la liceul preferat.

Înscrierea la liceu are loc la sediul unității școlare absolvite de către elevi și se va face prin completarea fișei de admitere.

Elevii vor completa fișa specială de admitere în perioada 5 -9 iulie.

În fișa de admitere se vor completa codurile liceelor, în ordinea preferințelor, listă care se află pe fiecare inspectorat județean în parte.

După ce vor completa fișa de admitere, reprezentanții din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei județene/ și a municipiului București până pe 11 iulie.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente