Acasă Locale Nationale Prețurile de consum au scăzut în iulie cu 0,34%

Prețurile de consum au scăzut în iulie cu 0,34%

Prețurile de consum au scăzut în iulie cu 0,34% față de luna anterioară, după ce alimentele s-au ieftinit cu 1,6%, astfel că rata anuală a inflației a ajuns la 4,41%, potrivit datelor anunțate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Cele mai mari reduceri de prețuri au fost înregistrate la categoriile „legume și conserve de legume” – 13,3% și „fructe și conserve din fructe” – 4,49%.

Față de luna iunie, prețurile mărfurilor nealimentare și tarifele serviciilor au crescut cu 0,5%, respectiv cu 0,3%.

Cel mai mult s-au scumpit țigările și energia electrică, prețurile urcând cu 8,04%, respectiv 5,57%, iar în ceea ce privește serviciile principala creștere, de aproape 9%, este cea cu apa, canalizarea și salubritatea.

Banca Națională a României a redus săptămâna trecută prognoza de inflație pentru acest an și anul viitor, la 3,1%, de la proiecția anterioară de 3,2%, respectiv 3,3%. Ținta de inflație a băncii centrale este de 2,5% plus/minus un punct procentual.

„La sfârșitul lunii septembrie, poate chiar mai devreme, inflația va intra în intervalul de variație din jurul țintei”, a declarat miercuri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

În iunie prețurile de consum ale populației au stagnat față de luna anterioară, rata anuală a inflației plasându-se la 5,37%.

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente