29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăLocaleInternationalePrințul Charles se află în România, se întâlnește cu președintele Klaus Iohannis

Prințul Charles se află în România, se întâlnește cu președintele Klaus Iohannis

printul chars

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, luni, la Palatul Cotroceni cu Alteța Sa Regală, Prințul Charles de Wales, anunță, duminică, Administrația Prezidențală.

Întrevederea va avea loc, luni, la ora 15.40, potrivit sursei citate.

Președintele Klaus Iohannis nu este la prima întâlnire cu Prințul Charles, care vizitează destul de des România.

În mai, anul trecut, președintele spunea despre Prințul Charles că este „un om care prețuiește România și care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume”.

„Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el, mă bucur că ne reprezintă și că vorbește despre România ca despre o parte a sufletului său”, a scris Iohannis pe Facebook.

Tot atunci, potrivit unui comunicat de presă, Prințul de Wales a mulțumit României pentru contribuția în teatrele de operații și în combaterea terorismului internațional, ambele părți exprimând îngrijorarea pentru evoluțiile din vecinătatea estică a României și în special din Ucraina.

În finalul întâlnirii, Prințul Charles i-a adresat președintelui Klaus Iohannis invitația de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, invitație pe care acesta a acceptat-o.

Prințul Charles a fost în Transilvania de mai multe ori în ultimii ani, în vizite private în județele Mureș, Covasna, Harghita și Brașov.

De asemenea, întrevederi ale președintelui României cu Prințul Charles au avut loc, la Palatul Cotroceni, și în anii 2011, 2012 și 2014, în timpul mandatului lui Traian Băsescu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente