duminică, iulie 21, 2024
AcasăSanatateProf. Univ. Dr. Constantin Milică recomandă aceasta băutură pentru ficatul gras

Prof. Univ. Dr. Constantin Milică recomandă aceasta băutură pentru ficatul gras

Una din cele mai frecvente boli hepatice este steatoza hepatică, popular cunoscută sub numele de „ficat gras”, poate fi prevenită printr-un consum redus de alimente grase, alcool, adoptarea unui stil de viață activ, consumul regulat de ceaiuri dedicate bunei funcționări a ficatului și a legumelor în cantitate mai mare.

Reţeta autorului presupune formarea unui ceai complex, format din părți egale din următoarele plante: anghinare (Cynara scolymus), armurariu (Silybum marianum), gălbenele (Calendula officinalis), rostopască (Chelidonium majus), sunătoare (Hypericum perforatum), cicoare (Cichorium intybus), păpădie (Taraxacum officinale), muşeţel (Matricaria chamomilla) și mentă (Mentha x piperit)

Se consumă 2-3 ceaiuri pe zi, după care bolnavul va sta culcat, timp de 20-30 de minute, pe partea dreaptă, pentru a permite ca lichidele ingerate să treacă uşor prin canalul hepatic şi canalul coledoc. Acestea vor avea efectul de a preveni îmbolnăvirea ficatului şi de a reface celulele hepatice afectate.

În tratamentele externe sunt recomandate comprese şi cataplasme, puse pe zona epigastrică, cu terci de tătăneasă şi coada-calului, cu frunze de varză sau cu argilă caldă; înainte de aplicarea cataplasmei se unge zona cu ulei sau unguent de gălbenele.

Sunt indicate băile generale cu un decoct din paie de ovăz, herba de coada-calului şi flori de fân, turnat în cada de baie; bolnavul va sta în apa caldă la 37-38º C, timp de 15-20 de minute, cu repetare zilnică pe o perioadă de 3 săptămâni.

Apiterapia recomandă:
– miere de albine (câte 2 linguriţe, în amestec cu lăptişor de matcă, înainte de mesele principale);
– tinctură de propolis 30% (câte 30 picături de 3 ori pe zi);
– polen (o linguriţă înainte de micul dejun).

(Viață sănătoasă și tinerețe prelungită prin medicină naturistă, vol. 1)

*

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente