Acasă Sport International S-a dat startul în Formula 1

S-a dat startul în Formula 1

Pilotul finlandez Valtteri Bottas (Mercedes), câştigătorul Marelui Premiu al Australiei, prima cursă a sezonului din Formula 1, consideră că a făcut pe circuitul din Melbournecea mai bună cursă din viaţa lui. Bottas l-a depăşit pe Lewis Hamilton, campionul mondial en titre, la start şi a controlat apoi categoric ostilităţile.  Hamilton obținuse al 84-lea pole al carierei.

 

”Startul a fost foarte bun, a fost fără îndoială cea mai bună cursă din viaţa mea şi m-am simţit foarte bine. Am ţinut totul sub control, maşina a fost foarte bună azi, a fost o vreme frumoasă şi m-am bucurat de cursă. Sunt foarte fericit şi abia aştept următoarea cursă”, a declarat Bottas după ce a obţinut a patra sa victorie în Formula 1.

Finlandezul a realizat şi cel mai rapid tur de circuit în cursă şi a obţinut un punct adiţional în clasamentul piloţilor.

 

”La început trebuia să gestionez cursa şi să îmi măresc avansul. După cinci sau şase tururi a început să crească diferenţa, ştiam că o pot face, să dau maximum şi să fiu una cu maşina”, a mai spus Bottas.

 

A doua cursă a anului va avea loc în Bahrein, pe circuitul Sakhir, duminică, 31 martie, de la ora 18:00, în direct la Digi Sport 2.

 

Bottas a primit și punctul bonus, acordat din acest sezon celoi care reușește cel mai rapid tur. Regula s-a mai aplicat în Formula 1, ultima dată în sezonul 1959. Finlandezul a scos 01,25,580. Este abia a patra victorie în Marele Circ pentru Bottas, care a câștigat ultima cursă în 2017, la Abu Dhabi.

 

Pe 3 s-a clasat tânărul Max Verstappen, de la Red Bull, care a plecat de pe 4. Belgianul de 21 de ani a reușit și cea mai frumoasă depășire a cursei, în turul 31, când a trecut de Vettel, după ce a dezvoltat o viteză impresionantă pe linia dreaptă de dinaintea șicanei în care a trecut de german.

Pe următoarele locuri s-au clasat: Vettel, Leclerc, Magnusen, Hulkenberg, Raikkonen, Stroll, Kvyat.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente