luni, iunie 17, 2024
AcasăEconomico-socialNationalPermis de conducere suspendat până la 10 ani pentru șoferii care au...

Permis de conducere suspendat până la 10 ani pentru șoferii care au consumat droguri sau alcool

Senatorul Liviu Dumitru Voiculescu a anunțat că Senatul va fi prima Cameră care va dezbate proiectul de lege care vizează interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul şoferilor depistaţi sub influenţa drogurilor sau alcoolului.

”Proiectul mai prevede, de asemenea, și majorarea pedepselor privind finanţarea faptelor ce au legătură cu traficul şi consumul de substanţe psihoactive, precum și confiscarea produselor psihoactive, a mijloacelor de producere a lor, a banilor, valorilor sau oricăror alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor.

În plus, senatorii se vor pronunța și în privința pedepselor cu închisoarea pentru punerea la dispoziție a locuințelor în vederea traficului și consumului de droguri, precum și pentru administrarea sau remiterea, fără reţetă medicală, de produse susceptibile a avea efecte psihoactive unei persoane.

Proiectul a fost deja depus în Parlament și, după ce va trece de Senat, va ajunge pe masa deputaților.”, a precizat liberalul Liviu Dumitru Voiculescu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente