29.8 C
New York City
luni, august 8, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareȘanse mici ca stadionul Olimpia să fie modernizat

Șanse mici ca stadionul Olimpia să fie modernizat

Stadion-1-intunecat

Marți, 5 iulie în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a anunțat că proiectul de mdoernizare a stadionului Olimpia, anunțat de fosta conducere a orașului, nu are șanse să primească finanțare de la Compania Națională de Investiții.

“Am avut niște întâlniri la Minsterul Dezvoltării Regionale și Administrației cu secretarul general și cu doamna general de la Compania Națională de Investiții, să mă informez ce este adevărat vizavi de acele așa zise proiecte mărețe demarate de fosta conducere. Din păcate, nu prea avem vești bune la acest capitol. La CNI nu sunt șanse reale să prindem finanțate pentru modernizarea stadionului Olimpia, obiectiv care a fost trâmbițat acum câteva luni. Am văzut și eu niște machete frumoase, dar din păcate acest obiectiv de investiție nu are șanse să primească finanțare în următorii ani. Însă, vestea bună este că vom putea, dacă identificăm teren, beneficia de sprijinul CNI pentru construirea unei săli polivalente de 3000 de locuri. Nu este realistă sală cu 5-7.000 de locuri. Asta ar fi un obiectiv realizabil și sustenabil, o să facem tot posibilulul să obținem finanțarea CNI”, a delcarat primarul.

Fostul city manager, Dan Băbuț a arătat la finalul anului o machetă de proiectului stadionului Olimpia, care avea 13.875 de locuri, din care 475 VIP, un hotel de 39 de locuri, săli de sport, spații comerciale. Stadionul avea copertină și toate condițiile pentru desfășurarea unui meci de liga I. Valoarea estimată a noului proiect anunțat era de 15 milioane de euro. Băbuț a precizat că după predarea proiectului la Compania Națională de Investiții în termen de 4-6 luni se poate organiza licitația pentru proiectare și execuție, iar în termen de 24 de luni trebuie finalizate lucrările.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente