Acasă Locale Satu Mare intră în scenariu roșu

Satu Mare intră în scenariu roșu

Potrivit informațiilor datele Direcției de Sănătate Publică Satu Mare arată că municipiul Satu Mare a depășit incidența de trei cazuri la mia de locuitori, pragul de la care se pune în aplicare scenariul roșu. Autoritățile verifică acum dacă printre cazurile înregistrate nu se află și cetățeni din alte localități.

Municipiul Satu Mare a depășit rata de trei cazuri la mia de locuitori, potrivit informațiilor . În aceste condiții, municipiul ar trebui să treacă în scenariul roșu.

O decizie oficială a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este așteptată în cursul zilei de azi.

Scenariul roşu înseamnă trecerea tuturor şcolilor, grădiniţelor, creşelor şi after school-urilor din aceste localităţi la învăţământul online, obligativitatea purtării măştilor în toate spaţiile deschise, interzicerea servirii clienţilor în restaurante, cafenele şi baruri, precum şi suspendarea activităţii sălilor de jocuri de noroc și activitățile cu publicul în instituțiile de cultură.

Săptămâna trecută, Instituția Prefectului atrăgea atenția asupra faptului că municipiul Satu Mare se apropie tot mai mult de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori și făcea apel la cetățeni să adopte un comportament responsabil pentru a preveni creșterea infecțiilor.

În această după-masă este programată o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care ar putea duce la noi restricții, pe măsură ce cazurile înregistrate la nivel național sunt tot mai multe.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente