Acasă Locale Satu Mare intră în scenariu roșu

Satu Mare intră în scenariu roșu

Potrivit informațiilor datele Direcției de Sănătate Publică Satu Mare arată că municipiul Satu Mare a depășit incidența de trei cazuri la mia de locuitori, pragul de la care se pune în aplicare scenariul roșu. Autoritățile verifică acum dacă printre cazurile înregistrate nu se află și cetățeni din alte localități.

Municipiul Satu Mare a depășit rata de trei cazuri la mia de locuitori, potrivit informațiilor . În aceste condiții, municipiul ar trebui să treacă în scenariul roșu.

O decizie oficială a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este așteptată în cursul zilei de azi.

Scenariul roşu înseamnă trecerea tuturor şcolilor, grădiniţelor, creşelor şi after school-urilor din aceste localităţi la învăţământul online, obligativitatea purtării măştilor în toate spaţiile deschise, interzicerea servirii clienţilor în restaurante, cafenele şi baruri, precum şi suspendarea activităţii sălilor de jocuri de noroc și activitățile cu publicul în instituțiile de cultură.

Săptămâna trecută, Instituția Prefectului atrăgea atenția asupra faptului că municipiul Satu Mare se apropie tot mai mult de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori și făcea apel la cetățeni să adopte un comportament responsabil pentru a preveni creșterea infecțiilor.

În această după-masă este programată o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care ar putea duce la noi restricții, pe măsură ce cazurile înregistrate la nivel național sunt tot mai multe.

- Advertisment -

Cele mai populare

Apă gratis pentru trecători la Tășnad și Satu Mare

Valul de căldură ce a lovit județul Satu Mare stârnește reacții pozitive în rândul comunității locale. În...

Gașca Zurli revine la Satu Mare

Vești bune pentru copiii care îndrăgesc cea mai tare gașcă din țară, Gașca Zurli. După ce concertul de...

Numărul îmbolnăvirilor de COVID – 19 continuă să scadă

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În anul 2020, în medie, românii au plătit cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană pe mâncare, băutură,...

Comentarii recente