Acasă Locale Stiri Satu Mare Școlile rămân închise. Cum se vor da examenele?

Școlile rămân închise. Cum se vor da examenele?

Cum școlile nu se vor redeschide anul acesta, ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat data la care vor avea loc examenele naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul 2020.

Evaluarea Națională începe în 15 iunie, iar Bacalaureatul în 22 iunie. O noutate este că bacul va începe cu probele scrise și abia după aceea se vor da probele orale. Examenele se vor desfășura cu cel mult 10 elevi în clasă.

,,Evaluarea Națională se va susține începând cu 15 iunie, iar Bacalaureatul va începe cu probele scrise pe 22 iunie și va continua cu probele pentru competențe. Se vor lua toate măsurile de siguranță în așa fel încât să evităm orice risc de îmbolnăvire În sala de clasă, igienizată ulterior, vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare social Inspectoratele școlare vor pune la dispoziție un Telverde pentru orice fel de întrebări ale părinților, elevilor sau cadrelor didactice. Vreau să subliniez că toate măsurile luate de Ministerul Educației respectă recomandările specialiștilor”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației a adăugat că materia care nu a fost predată anul acesta va fi recuperată în următorul an școlar.

,,Se recuperează materia neparcursă în această perioadă. Referitor la încheierea situaţiei şcolare, mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, însă nu se vor mai susţine teze. Pentru situaţiile speciale, de exemplu în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educaţiei va comunica modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare”, a adăugat ministrul.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente