joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareSeminar transfrontalier şi întâlnire locală în cadrul proiectului EPICAH - Effectiveness...

Seminar transfrontalier şi întâlnire locală în cadrul proiectului EPICAH – Effectiveness of Policy Instruments for Cross – Border Advancement in Heritage

Marţi, 18 decembrie 2018, au avut loc în sala de conferinţe a Hotelului Poesis, seminarul de lucru transfrontalier semestrial şi a cincea întâlnire a grupului local constituit în cadrul proiectului EPICAH – Effectiveness of Policy Instruments for Cross – Border Advancement in Heritage.
Proiectul EPICAH își propune să îmbunătățească instrumentele de politică privind protecția transfrontalieră a patrimoniului natural și cultural, și dezvoltarea, prin schimbul de experiență și de bune practici între parteneri cu o vastă experienţă în dezvoltarea de strategii, de proiecte și acțiuni în acest domeniu pe baza proceselor de cooperare transfrontalieră.
Sesiunea de workshop a fost dedicată oportunităților de networking, comunităților tematice și proiecte europene din cadrul obiectivelor tematice ale Programului Interreg VA România-Ungaria 2014-2020. S-au structurat ideile generatoare pentru Planul Regional de Acţiune, prin contribuţia instituţiilor şi organizaţiilor prezente din grupul-ţintă.
ADI Județul Satu Mare a prezentat proiectul EPICAH și concluziile principale ale tuturor acțiunilor şi seminariilor tematice realizate în primele 11 luni din 2018 ale proiectului, pentru a se asigura că cunoașterea procesului de învățare interregională generată în prima etapă este răspândită într-un număr mare a părților interesate implicate în proiectarea și/sau punerea în aplicare a instrumentului selectat.
Preşedintele Asociaţiei, Pataki Csaba, a concluzionat importanţa generării unui Plan Regional de Acţiune viabil, ce poate fi implementat cu sprijinul şi implicarea factorilor de decizie locali, cu sustenabilitate la nivel european. Având în vedere experienţa şi concluziile formulate în cadrul şedinţei de săptămâna trecută a Comisiei de Monitorizare a Programului Interreg VA România-Ungaria 2014-2020, se remarcă importanţa participării membrilor Grupului Local de Sprijin, pentru finalizarea la termenul din iunie 2019 a variantei de proiect pentru acest Plan Regional de Acţiune, în vederea avizării la Comisia Europeană, în toamna anului viitor.
La eveniment au participat reprezentanți ai Secretariatului comun al Programului Interreg VA România-Ungaria 2014-2020, actorii publici și privați ai programului, precum și beneficiarii proiectelor deja implementate ale Programului Interreg VA Ungaria-România 2007-2013 și solicitanților şi câştigătorilor din cadrul apelurilor de proiecte pentru Programul Interreg VA România-Ungaria 2014-2020.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente