Acasă Locale Senatorul Pataki Csaba: ''Consiliul Județean nu s-a dovedit a fi o gazdă...

Senatorul Pataki Csaba: ”Consiliul Județean nu s-a dovedit a fi o gazdă tocmai bună”

În cadrul unei conferințe de presă susținute ieri, 12 iulie la sediul UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba împreună cu deputatul Kereskenyi udmr patakiGabor, au subliniat faptul că proiectul de hotărâre ce viza transferul Școlii nr. 13 din patrimoniul municipiului în cel al județului nu a fost respins cu rea-credință de către consilierii udemeriști. La ultima ședință a Consiliului Local (CL) Satu Mare, grupul UDMR a votat împotriva acestui transfer. La ședința respectivă liderul grupului UDMR din cadrul CL, Maskulik Csaba a subliniat faptul că proiectul a fost respins din cauza informațiilor insuficiente puse la dispoziția consilierilor, acesta cerând informații în plus cu privire la acest subiect. Vă reamintim că, Consiliul Județean (CJ) dorește amenajarea acelui spațiu pentru a putea funcționa ca școală incluzivă pentru copiii cu nevoi speciale. În luarea de cuvânt Kereskenyi a subliniat faptul că, municipalitatea vrea să renunțe la o clădire în avantajul CJ, în condițiile în care se poate vorbi despre mai multe instituții care, în opinia sa își desfășoară activitatea în condiții improprii. Kereskenyi a exemplificat cu Poliția Locală care în prezent funcționează la parterul unui bloc de locuințe și cu sediul Direcției de Impozite și Taxe Locale (DITL), instituție care își are sediul într-o clădire cu serioase probleme de rezistență.

Totodată, Kereskenyi consideră că, acea clădire nu ar trebui cedată „deoarece Consiliul Județean nu s-a dovedit a fi o gazdă tocmai bună. Spre exemplu, în 2011 municipalitatea a cedat Consiliului Județean un imobil pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 5, unde se dorea construirea unei biblioteci noi dar după cum știm, de doi ani de zile nu s-a mai întâmplat nimic. Mai mult decât atât, nu există o linie de finanțare deschisă de Uniunea Europeană pentru amenajarea unor instituții de învățământ. Și atunci, mă întreb: de unde va lua Consiliul Județean bani pentru această investiție?”. În cadrul aceleiași conferințe de presă, senatorul Pataki Csaba a criticat Guvernul pentru modul în care vrea să colecteze impozitele pe suprafețele agricole mai mici, obligând oamenii să depună declarațiile fiscale doar în punctele de lucru ale Trezoreriei. „În județul Satu Mare există doar patru asemenea puncte de lucru astfel că, acei bătrânei de la țară vor fi puși pe drumuri. Este o bătaie de joc la adresa bătrânilor noștri. După începerea noii sesiuni parlamentare voi depune în acest sens o interpelare la adresa Guvernului, însă nici până atunci să nu creadă guvernanții că ne-am dus cu toții în vacanță. Vom sta cu ochii pe ei”, a declarat Pataki.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente