„Jobul vostru va fi acela de a asigura infrastructuri IT&C securizate pentru statul român. Adică avem și componenta militară și componenta tehnică”. Studenții și elevii de azi ar putea deveni, mâine, spioni care să protejeze securitatea națională. Sau specialiști în telecomunicațiile speciale.
„Le oferim informații despre ce probe trebuie să susțină ei pentru a deveni angajați în STS, pentru a deveni cadre militare într-un domeniu tehnologic”, a declarat Cătălin Chirca, Serviciul de Telecomunicații Speciale.
„În ultimul timp toate serviciile speciale își doresc o transparentizare a activităților. Există locuri speciale alocate pentru aceste zone, locuri prin care noi asigurăm instruirea tehnică, instruirea științifică de specialitate pentru domeniile pe care dânșii le consideră necesare”, a declarat Horia Necula, prorector Politehnica București.
Tinerii care isi doresc o carieră în Serviciul de Informații Externe isi pot testa capacitățile pe site ul institutiei. Printr-un chestionar format din trei teste – situațional, de cultură generală și de inteligență, SIE recruteaza noi angajati. Cine se remarcă prin punctajul final este chemat la interviu.