29.8 C
New York City
miercuri, august 10, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareSimpozion „Ce este femeia?” susținut de doctorul Cristian Andrei

Simpozion „Ce este femeia?” susținut de doctorul Cristian Andrei

Vineri, 7 martie, la sala Esedra, a avut loc un simpozion intitulat, „Ce este femeia?”. O întrebare la care au încercat să răspundă mii de oameni. Răspunsurile sunt multiple, diversificate și mai mult sau mai puțin controversate.

Invitatul special al evenimentului a fost cunoscutul doctor și om de televiziune, Cristian Andrei.

În deschidere el l-a citat pe poetul și filozoful Lucian Blaga, care la întrebarea, „Ce este femeia?”, răspundea cu următoarele cuvinte: „O ființă frumoasă dizolvată în acidul azurului. Mixturii i se îngăduie apoi să devină cristal”.

Întrebarea a bântuit și mai bântuie (în adevăratul sens al cuvântului) mințile bărbaților din toate vremurile.
Însă la capătul celor câteva ore putem afirma că paradigma continuă să existe și să planeze învăluită în mister, refuzând să dezvăluie măcar o fărâmă din acest secret ținut ascuns de „Marele Anonim” a lui Blaga. Și asta nu din cauza invitatului, un vorbitor desăvârșit și un cunoscător al tainelor minții omenești. Paradigma continuă să existe parcă prin ea însăși, și se pare că prea curând nu își va găsi un răspuns cât de cât satisfăcător.

Doctorul Cristian Andrei a spus că pentru imaginea unei femei este o muncă în spate, iar după perdea apare o frumusețe. Dar totuși iubirea dintre o femeie și un bărbat trebuie bazată pe altceva decât pe erotismul afișat pe stradă. El cere femeii de azi să nu se mai ocupe de defectele trupului ci mai degrabă să-l cunoască.

Și dacă tot este vorba de grație, feminitate, frumusețe, discursul specialistului invitat erau întrerupte din când în când, de câteva momente artistice oferite de frumoasele balerile ale Școlii de Artă din Satu Mare și de evoluția Gabrielei Szekely și a lui Csabcsi care au încântat auditoriul cu pisele interpretate. Un alt moment important al serii a fost și prezentarea colecției „Revelația”, creația designerului Anca Tomșa.

Alături de femeile democrat-liberale la eveniment au participat și președinții Organizațiilor Județene și Municipale a PDL Satu Mare, Petre Mureșan, respectiv Claudiu Ardelean, dar și consilierul local, dr. Cosmin Rațiu.

Evenimentul a fost pus în scenă de, Organizația de Femei a PDL Satu Mare.

cserey-scaba esedrea (1) esedrea (2) esedrea (3)

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente