joi, martie 28, 2024
AcasăSportNationalSport: Rapid a câștigat dramatic barajul cu Chiajna și va juca în...

Sport: Rapid a câștigat dramatic barajul cu Chiajna și va juca în Liga I

rapid cRapid a învins, sâmbătă seară, pe stadionul Dinamo, cu scorul de 2-1 după prelungiri, echipa Concordia Chiajna, într-un meci de baraj pentru obținerea dreptului de participare în ediția 2013/2014 a Ligii I, în care au fost eliminați cinci jucători. Giuleștenii s-au impus cu emoții în acest meci de totul sau nimic, prin golurile marcate de Alexandru Coman (84) și Alexandru Ioniță II (92), după ce Concordia deschisese scorul în min. 32, prin Daniel Florea. Concordia, care și-a creat mai multe ocazii și mai clare, a jucat în zece oameni din minutul 99, când a fost eliminat Savin, pentru al doilea cartonaș galben. Echilibrul numeric s-a restabilit în min. 114, când a fost eliminat și rapidistul Ionuț Voicu. Rapid a avut prima ocazie mai importantă, în min. 7, când Al. Ioniță II a reluat cu capul puțin peste poartă. Concordia a replicat imediat și șutul lui Neagu a fost respins de portarul Drăghia (8). Goalkeeper-ul giuleștean s-a remarcat în min. 16, când l-a blocat pe Zaharia, în poziție de unu la unu. Ilfovenii au mai ratat prin Florea (25) și Zaharia (54, 64), dar și Rapid a avut o șansă notabilă, în min. 64, ratată de Emil Dică.

Drăghia a fost salvator la ocaziile pe care și le-au creat Florea (75) și Zaharia (76). Bucurică a fost aproape de restabilirea egalității (103), dar a șutat pe lângă poartă. Finalul a fost incandescent, cu portarul Concordiei, Alberto Cobrea, în careul Rapidului, eliminat pentru lovirea omologului său, Drăghia, după un corner. Oros a văzut și el cartonașul roșu în urma incidentelor care au avut loc. Rapid a terminat pe locul 9 în ediția trecută de campionat, dar nu a primit licența pentru sezonul viitor al Ligii I, în timp ce Concordia a fost prima echipă de sub linia retrogradării (locul 15). Concordia a contestat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne acest baraj de menținere în Liga I.
Rapid va juca în prima etapă a Ligii I cu FC Vaslui, în deplasare, pe 22 iulie. Suporterii giuleșteni au provocat incidente în tribune și au protestat împotriva conducătorilor fotbalului românesc și a acestui baraj de menținere.
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente