Acasă Locale Stiri Satu Mare Steaguri ungurești fluturate în tot sămarul

Steaguri ungurești fluturate în tot sămarul

Vineri, 15 martie la manifestările dedicate „Zilei Maghiarilor de Pretutindeni”, participanții au „plimbat” zeci de steaguri maghiare, Drapelul Național al României fiind zărit doar undeva în spate, din obligație adus.

Dintre oficialități, la eveniment au participat: subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, primarul Kereskenyi Gabor, senatorul Turos Lorand, deputații Erdei D. Istvan și Magyar Lorand.

Întâlnirea participanților a avut loc, la ora 16.30, lângă Casa de Modă, de unde apoi, cele peste 1000 de persoane au pornit pe jos, conduși de husari și fanfară, la bustul poetului maghiar Petofi Sandor din Parcul de lângă Spitalul Vechi.

Manifestările au continuat cu luările de cuvânt, în care s-a vorbit despre importanța sărbătorii de astăzi pentru comunitatea maghiară.

Manifestările din Piața Eroilor Revoluției s-au încheiat cu depuneri de coroane de flori și cu un scurt program artistic.

- Advertisment -

Cele mai populare

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Deschide-ți sufletul!

Cea mai bună metodă de a imprima în sufletul copilului sensul cuvintelor rugăciunii este de a te ruga împreună cu el, punând...

Când va ajunge în România primul vaccin anti-COVID-19?

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că România ar putea beneficia de un vaccin împotriva Covid în primul...

Noua ordine militara?!

Autoritățile din Quebec City, Canada, au anunțat că vor izola cetățenii „necooperanți” într-o facilitate pentru coronavirus, a cărei...

Comentarii recente