joi, iunie 20, 2024
AcasăLocaleSuspecți în cazul unor furturi, depistați de polițiștii sătmăreni

Suspecți în cazul unor furturi, depistați de polițiștii sătmăreni

hotLa acest sfârșit de săptămână polițiștii de investigații criminale, precum și cei din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală au răspuns solicitărilor unor cetățeni ce au reclamat că le-au fost furate bunuri din curtea locuințelor. În urma anchetelor derulate polițiștii au reușit să-i prindă pe suspecți și să recupereze bunurile furate.

Este cazul unui localnic de 68 de ani, din Cig, care a sesizat printr-un apel de urgență 112 furtul cablurilor unui aparat de sudură din curtea casei sale. Polițiștii de investigații criminale din Tășnad au stabilit că suspect în acest caz este un tânăr de 22 de ani, din aceeași localitate. Ioan K. fusese în urmă cu o seară în curtea consăteanului său și a observat aparatul de sudură de pe prispa casei, hotărând să fure cablurile pentru a le preda la fier vechi și a face astfel rost de bani. S-a întors noaptea, a sărit gradul și a secționat cu un cuțit cablurile, apoi a desfăcut izolația și le-a predat la un centru de colectare a materialelor reciclabile, primind în schimb suma de 250 lei.

Tânărul este anchetat acum pentru furt calificat, polițiștii verificând dacă acesta nu a mai comis și alte fapte de natură penală.

La Unimăt, o femeie de 38 de ani, a reclamat comiterea unui alt furt. Partea vătămată le-a relatat polițiștilor Secției 6 Tășnad Poliție Rurală că i-a fost furată bicicleta din curtea casei, aceștia reușind însă în scurt timp să recupereze bunul și să-l restituie proprietarei. În acest caz suspect de comiterea faptei este un bărbat de 41 de ani, din Stâna, Răduț G., pe numele căruia s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat.

Și un copil de numai 13 ani este suspectat de polițiștii Postului de Poliție Sanislău că a furat 20 de porumbei din curtea unei femei din localitate. Băiatul a observat în repetate rânduri păsările într-un țarc îngrădit cu sârmă și într-o noapte, pretextând că îndrăgește porumbeii, a furat 20, printre care și pui, apoi i-a ascuns în podul casei. Nu a durat însă mult și a fost prins de polițiști, iar păsările au fost restituite proprietarei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente