luni, iunie 17, 2024
AcasăLocaleInternationaleȚara care a legalizat vânzarea alimentelor expirate

Țara care a legalizat vânzarea alimentelor expirate

Pe rafturile magazinelor din Grecia se pot vedea începând de luni alimente cu termenul de valabilitate depășit, după intrarea în vigoare a unei noi reglementări ce permite astfel de practici, scrie cotidianul spaniol El Pais în ediția sa de marți.

Autoritățile vorbesc despre o măsură luată, în contextul crizei economice, pentru diminuarea cantității de alimente pe care magazinele sunt nevoite să le arunce după ce au expirat și pentru a ieftini unele produse. Dar ea a stârnit o serioasă polemică în Grecia și secretarul de stat pentru consum, Yorgos Stergiou, a fost nevoit să iasă în întâmpinarea criticilor susținând că nu există vreun risc pentru sănătatea publică, potrivit agerpres.ro.

Odată cu noua reglementare, magazinele au posibilitatea să comercializeze produse alimentare neperisabile la prețuri mai mici, dar fără să aibă pe etichetă data expirării, ci doar inscripția „a se consuma de preferință înainte de…”. Vânzarea acestor alimente se poate face numai în comerțul cu amănuntul și este interzisă în baruri și restaurante.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente