Acasă Locale Circ POLITIC - Taxa pe botosei anulata de Tribunalul Satu Mare

Circ POLITIC – Taxa pe botosei anulata de Tribunalul Satu Mare

Ieri Tribunalul Satu Mare a decis suspendarea taxei pe botoșei de la Spitalul Județean Satu Mare,  până la finalizarea pe fond a contestației depusă de fundația FREIES EUROPA WELTANSCHUUND. Anunțul a fost făcut public de către Președintele Asociației „Satu Mare are suflet”.

„Judecătorii Tribunalului Satu Mare au restabilit normalitatea suspendând aplicarea taxei de curățenie de 2 lei la intrarea în Spitalul Județean Satu Mare. HOTĂRÂREA JUSTIȚIEI SĂTMĂRENE ESTE EXECUTORIE de la data pronunțării conform articolului 15 alin. 3 din Legea 554/2004 („Hotărârea dată cererii de suspendare este executorie de drept, iar introducerea recursului, potrivit art. 14 alin. (4), nu suspendă executarea.”).

Felicit societatea civilă pentru demersul juridic prin care a obținut suspendarea acestei taxe anormale și abuzive, VOTATĂ ÎNSĂ ÎN UNANIMITATE DE CONSILIERII USL-UDMR-PDL-PPDD. Solicit cu fermitate domnului Adrian Ștef, consilierilor județeni, să intre în legalitate și să suspende imediat încasarea taxei de curățenie (taxa pe botoșei) astfel cum a dispus Tribunalul Satu Mare” a spus Președintele Asociației „Satu Mare are suflet”. “În temeiul art. 14 coroborat cu art. 15 din Legea nr. 554/2004 admite cererea formulată de reclamanta FUNDAȚIA FREIES EUROPA WELTANSCHUUND , împotriva pârâților CONSILIUL JUDEȚEAN SATU MARE și UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ JUDEȚUL SATU MARE în sensul că, Dispune suspendarea executării Anexei nr. 5 la HCJ nr. 98/2013 privind introducerea unei taxe de curățenie de 2 lei/persoană/vizită la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare emisă de Consiliul Județean Satu Mare până la până la soluționarea definitivă a dosarului nr. 4755/83/2013 al Tribunalului Satu Mare. Obligă pârâții să plătească reclamantei suma de 50 lei cheltuieli de judecată”, se arată în motivarea instanței.

Redăm în continuare comunicatul Consiliului Județean:
„În data de 26.04.2013, Consiliul Județean Satu Mare a adoptat Hotărârea nr.98/ 2013 privind aprobarea unor taxe și tarife practicate de Consiliul Județean Satu Mare și instituțiile publice subordonate acestuia. Astfel s-a prevăzut și s-a aprobat o taxă, percepută de către Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, denumită „taxă de curățenie”, în cuantum de 2 lei/persoană/ vizită. Motivul pentru care a fost instituită această taxă de curățenie este tocmai protejarea sănătății pacienților spitalizați, pentru a li se asigura un standard decent în ceea ce privește curățenia din unitatea spitalicească, precum și protejarea sănătății vizitatorilor aflați în incinta spitalului.

Scopul instituirii taxei de curățenie are un dublu impact, respectiv prevenirea și protejarea sănătății pacienților împotriva unor posibile infecții ce ar putea fi transmise de către vizitatori – potențiali purtători de viruși, iar în ceea ce îi privește pe vizitatori și aceștia sunt protejați de posibile infecții transmise de la alți potențiali purtători – vizitatori sau chiar pacienții aflați în tratament. Având în vedere numeroasele dispute privind aplicarea taxei de curățenie, Conducerea Consiliului Județean, prin președintele Adrian Ștef, și vicepreședinții Mircea Govor, și Riedl Rudolf, va propune revocarea hotărârii privind taxa de curățenie, urmând ca în ședință consilierii județeni, să se pronunțe asupra oportunității menținerii sau retragerii acesteia.

taxaAparat-botosei-spital-satu-mare

3 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente