Acasă sus Taxa pe botoșei se plătește cu toate că este interzisă

Taxa pe botoșei se plătește cu toate că este interzisă

Având în vedere numeroasele dispute privind aplicarea taxei de curățenie (taxa pe botoșei), conducerea Consiliului Județean (CJ) Satu Mare va propune revocarea hotărârii prinvind taxa de curățenie, urmând ca în ședință consilierii să se pronunțe asupra oportunității menținerii sau retragerii acesteia.

În cadrul ședinței de miercuri, 16 octombrie magistrații Tribunalului Satu Mare au decis suspendarea „taxei pe botoșei” până la soluționarea definitivă a contestației depusă de Fundația „Freies Europa Weltanschuund”. În motivația instanței se arată că „În temeiul art. 14 coroborat cu art. 15 din Legea nr. 554/2004 admite cererea formulată de reclamanta FUNDAȚIA FREIES EUROPA WELTANSCHUUND, împotriva pârâților CONSILIUL JUDEȚEAN SATU MARE și UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ JUDEȚUL SATU MARE în sensul că, dispune suspendarea executării Anexei nr. 5 la HCJ nr. 98/2013 privind introducerea unei taxe de curățenie de 2 lei/persoană/vizită la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare emisă de Consiliul Județean Satu Mare până la soluționarea definitivă a dosarului nr. 4755/83/2013 al Tribunalului Satu Mare. Obligă pârâții să plătească reclamantei suma de 50 lei cheltuieli de judecată”.
Vă reamintim că în ședința din data de 26 aprilie 2013 consilierii județeni au adoptat Hotărârea nr. 98/2013 prin care s-a aprobat o taxă, percepută de către Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, denumită „taxă de curățenie” în cuantum de 2 lei/persoană/vizită.

Potrivit conducerii CJ motivul pentru care a fost instituită această taxă este tocmai protejarea sănătății pacienților spitalizați, pentru a li se asigura un standard decent în ceea ce privește curățenia din unitatea spitalicească, precum și protejarea sănătății vizitatorilor aflați în incinta spitalului.

Scopul instituirii taxei de curățenie are un dublu impact, respectiv prevenirea și protejarea sănătății pacienților împotriva unor posibile infecții ce ar putea fi transmise de către vizitatori, potențiali purtători de viruși, iar în ceea ce îi privește pe vizitatori și aceștia sunt protejați de posibile infecții transmise de la alți potențiali purtători, vizitatori sau chiar pacienții aflați în tratament.

3 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente