Acasă Locale Tigari confiscate la frontiera cu Ucraina

Tigari confiscate la frontiera cu Ucraina

tigari-de-contrabandaPolițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Negrești au desfășurat o acțiune  pe linia combaterii contrabandei, în cadrul căreia au descoperit 20.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 170.000 lei.

Pentru reținerea persoanelor implicate, polițiștii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 3 focuri de avertisment.

În data de 16 iulie 2013, în jurul orei 23.00, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Negrești Oaș, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră către localitatea Moișeni, jud. Satu Mare.

Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea și somarea prin voce a celor în cauză și deoarece aceștia nu s-au supus somațiilor încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale.

În urma acțiunii a fost reținut un cetățean ucrainean, care a fost identificat ca fiind Oleksandr B., în vârstă de 25 ani.
La fața locului au fost descoperite 40 de colete ce conțineau cantitatea de 20.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 177.000 lei.

Au fost anunțate despre eveniment și autoritățile de frontieră vecine, care au comunicat că au descoperit pe teritoriul ucrainean 16 baxuri cu țigări din același lot.

Cetățeanul ucrainean, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de  contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cursul zilei de ieri, 17 iulie, cetățeanul ucrainean a fost prezentat instanței de judecată care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Totodată, cercetările continuă în comun cu autoritățile de frontieră ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

- Advertisment -

Cele mai populare

Adrian Albu și-a dat azi demisia de la conducerea PNL Satu Mare

Se anunță noi începuturi pentru PNL Satu Mare. Adrian Albu și-a dat demisia din funcția de președinte al Organizației Județene PNL....

Primul liceu din județ care se închide

Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” din Turț a adoptat scenariul roșu, în urma multiplelor cazuri de COVID 19 confirmate pe raza comunei. Astfel,...

Muzeul din aer liber al Branului este la un pas de închidere

Muzeul Satului Brănean și-ar putea închide în curând porțile, după ce a pierdut două treimi din teren într-un proces deschis de ginerele...

Harry Brauner și sătmărenii

Printre folcloriștii care s-au aplecat asupra folclorului sătmărean se numără și Harry Brauner. Născut la 24 februarie 1908 la Piatra Neamț într-o...

Comentarii recente