marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleTigari confiscate la frontiera cu Ucraina

Tigari confiscate la frontiera cu Ucraina

tigari-de-contrabandaPolițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Negrești au desfășurat o acțiune  pe linia combaterii contrabandei, în cadrul căreia au descoperit 20.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 170.000 lei.

Pentru reținerea persoanelor implicate, polițiștii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 3 focuri de avertisment.

În data de 16 iulie 2013, în jurul orei 23.00, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Negrești Oaș, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră către localitatea Moișeni, jud. Satu Mare.

Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea și somarea prin voce a celor în cauză și deoarece aceștia nu s-au supus somațiilor încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale.

În urma acțiunii a fost reținut un cetățean ucrainean, care a fost identificat ca fiind Oleksandr B., în vârstă de 25 ani.
La fața locului au fost descoperite 40 de colete ce conțineau cantitatea de 20.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 177.000 lei.

Au fost anunțate despre eveniment și autoritățile de frontieră vecine, care au comunicat că au descoperit pe teritoriul ucrainean 16 baxuri cu țigări din același lot.

Cetățeanul ucrainean, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de  contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cursul zilei de ieri, 17 iulie, cetățeanul ucrainean a fost prezentat instanței de judecată care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Totodată, cercetările continuă în comun cu autoritățile de frontieră ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente