Acasă Locale Stiri Satu Mare Va avea loc licitație pentru firma de salubrizare în Satu Mare. Primarul...

Va avea loc licitație pentru firma de salubrizare în Satu Mare. Primarul vrea utilaje moderne

Primăria municipiului Satu Mare pregătește licitația pentru serviciul de salubrizare și a trimis consilierilor un draft cu caietul de sarcini. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul Kereskenyi Gabor.

Edilul-șef al orașului a declarat că se intenționează aprobarea caietului de sarcini în ședința din luna iulie, iar timp de o săptămână, consilierii vor trebui să trimită în scris propunerile către Primărie.

Primarul Kereskenyi Gabor vrea utilaje moderne

Edilul a declarat că îşi doreşte ca noul operator de salubrizare din Satu Mare, ce va câştigat licitaţia din acest an, să aibă utilaje moderne, să „presteze serviciul ca lumea” şi să implementeze colectarea selectivă.

El a anunţat că a trimis consilierilor locali un draft al caietului de sarcini pentru organizarea licitaţiei pentru desemnarea firmei care va efectua salubrizarea şi deszăpezirea pentru următorii opt ani. Contractul cu Florisal expiră la finalul acestui an.

El a precizat că va fi dificilă implementarea colectării selective, în noul regulament fiind inclusiv amenzi pentru cei care nu se conformează.

„Pentru municipalitate va fi un examen destul de dificil, pentru că pentru operator costurile de operare în cazul în care trebuie să colecteze din cinci fracţii înseamnă costuri mai ridicate decât două fracţii. Va trebui să facem în aşa fel încât să nu creăm o povară cetăţenilor, dar totodată să ne aliniem la legislaţia în vigoare, care este foarte ambiguă. Am propus în caietul de sarcini să fie patrule pe cele două maluri ale Someşului dacă se întâmplă colectarea selectivă”, a mai spus primarul.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente