29.8 C
New York City
joi, iulie 7, 2022
AcasăEconomico-socialVIDEO | Precizări oficiale referitoare la prelungirea vârstei de pensionare

VIDEO | Precizări oficiale referitoare la prelungirea vârstei de pensionare

Miercuri, la începutul ședinței de Guvern, premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Muncii, Marius Budăi, au făcut o serie de precizări în contextul zvonurilor recente care anunțau prelungirea vârstei de pensionare la 70 de ani.

„Pentru că am avut câteva semnale legate de o asumare la nivelul Guvernului vizavi de prelungirea vârstei de pensionare la 70 de ani.  Nu este deloc adevărat, nici măcar nu am avut o discuţie la nivelul acesta şi din tot ceea ce ştim este vorba de o posibilitate dacă cineva doreşte să rămână în activitate. Guvernul nu a discutat şi nu poate să îşi asume răspunderea pe un astfel de demers”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.   

Ministrul Municii, Marius Budăi, a confirmat cele spuse de premierul Ciucă, afirmând că astfel de discuții nu au avut loc nici în Coaliție, nici în Guvern.

  „Aşa este. Nici în Coaliţie, nici în Guvern nu am avut această discuţie. Posibilitatea ca o persoană să rămână în câmpul muncii este şi acum în lege. Există şi o bonificaţie, dacă rămâne doar în serviciu şi nu încasează pensia.    Putem discuta dacă mărim acea bonificaţie sau să vedem în această reformă a pensiilor pe care trebuie să lucrăm alte prevevederi. Dar în acest momen şi din cauza ca speranţa de viaţa este scăzută în România, mult sub media UE. Nu susţinem  acest proiect”, a declarat Budăi.  

Premierul a subliniat că discuţiile purtate recent vizau neasumarea guvernamentală a proiectului de prelungire a vârstei de pensionare la 70 de ani.

VIDEO https://www.facebook.com/guv.ro/videos/257941466353297

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente