duminică, septembrie 24, 2023
Acasăsus10 fapte de natură penală și 135 fapte de natură contravențională constatate...

10 fapte de natură penală și 135 fapte de natură contravențională constatate de jandarmi la început de an

Contribuția jandarmilor la siguranța sătmărenilor în perioada sărbătorilor de iarnă, în intervalul 24 decembrie 2013 și 06 ianuarie a.c, s-a materializat prin executarea unui număr de peste 145 de misiuni.
Pentru ca sărbătorile Crăciunului, ale Anului Nou și ale Bobotezei să se desfășoare în condiții de siguranță pentru sătmăreni, patrulele Jandarmeriei au fost prezente în mijlocul cetățenilor 24 de ore din 24 executând peste 145 de misiuni, de asigurare și menținere a ordinii publice, cu participarea a peste 700 de jandarmi.
Echipajele de jandarmerie au acționat independent și în cooperare cu echipajele de poliție, preponderent pentru prevenirea apariției unor incidente sau stări tensionate, dar și pentru depistarea persoanelor care săvârșesc fapte contravenționale sau penale.
În urma exceutării acestor misiuni au fost constatate 135 fapte de natură contravențională și 10 fapte de natură penală.
Majoritatea faptelor de natură penală, pentru care jandarmii au întocmit acte de constatare, au fost furturi diverse.
Tulburarea ordinii și liniștii publice, provocarea de scandal, refuzul de legitimare sau consumul de băuturi alcoolice în locuri publice precum și scandalurile în familie au fost principalele fapte de natură contravențională constatate de jandarmi în această perioadă.
În acest sens- precizăm că între Crăciun și Bobotează au fost aplicate 33 avertismente scrise și 102 amenzi contravenționale, în valoare de peste 30.000 lei.
Pentru un plus de siguranță, Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare sfătuiește cetățenii, să solicite ajutor în caz de urgență, celei mai apropiate patrule de ordine publică sau să sune la apelul 112.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente