marți, februarie 27, 2024
AcasăLocale13 conducători auto au rămas ieri pietoni

13 conducători auto au rămas ieri pietoni

646x404Categoria pietonilor, ca participanți la trafic, a rămas și ieri în atenția polițiștilor sătmăreni, de această dată urmărindu-se protejarea acestora, prin respectarea regulilor de acordare a priorității. În cursul anului trecut, în județul nostru 32 de accidente de circulație s-au produs pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor, aceasta fiind a patra cauză generatoare de evenimente rutiere.

Din același motiv, au rămas fără permise ieri 13 șoferi, cărora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice. Conducătorii auto nu au acordat prioritate de trecere unor pietoni angajați regulamentar în traversarea străzii, fiind surprinși de echipajele rutiere ce acționau în zonă și sancționați. Aceeași măsură complementară, a suspendării permisului, a fost aplicată și în alte 4 cazuri pentru depășirea cu peste 50 km/oră a limitei legal admise de viteză, conducere cu alcool și depășire neregulamentară.

De altfel, în cursul zilei trecute au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor rutiere, valoarea amenzilor depășind 12.000 lei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente